Foto PB

Noordwijk – Het CDA-raadslid Van Haaster riep het college van burgemeester en wethouders dinsdagavond tijdens een commissievergadering op, om op te treden tegen het illegale gebruik van bollenschuren.

Van Haaster liet weten, dat hij voorbeelden kent, van stoppende agrarische ondernemers, die nog een bollenschuur hebben , ,,Van ouder dan 40 jaar; totaal afgeschreven en niet meer bruikbaar. Maar die schuren worden wel gebruikt voor een caravanstalling of timmerbedrijfje.’’ Als de gemeente beter zou handhaven, zouden de eigenaren van die schuren veel eerder geneigd zijn om hun bezit (tegen een lagere verkoopprijs, red.) aan de GOM te verkopen, aldus Van Haaster.

Directeur Onno Zwart van de Greenport Ontwikkelings Maatschappij was het eens met Van Haaster. ,,Een groot deel van de waarde van onroerend goed wordt bepaald door de bestemming, door verwachtingswaarde, maar ook handhaving. In heel veel objecten in het buitengebied vinden andere activiteiten plaats, waar soms geld mee verdiend wordt. Als je zo’n object wil kopen, zal de verkoper zeggen, dat hij er ieder jaar ook nog een bedrag uit haalt, waar hij voor gecompenseerd wil worden. Het niet handhaven heeft direct financiële gevolgen voor de onroerend goed-waarde.’’

7 REACTIES

 1. Als ze aan het gom verkopen is het goed .Dus daar gaat het om handhaven om het GOM te bevoorraden van goedkope grond .En dan een miljoenen villa er op .Dit is het belijd van het CD A .Der eigen stemmers een loer draaien .

 2. Ik kan ook een hoop voorbeelden maar ik ben geen verrader Waar moeten die mensen heen en een paar caravans in een schuur voor wat extraas mag het nee maar wel dure villa’s bouwen dat mag want daar verdiend de gemeente aan .

 3. Wat een drukte met al dat handhaven in de Bollenstreek. Wat kost dat wel niet???
  Paardenweitjes en moestuintjes…..
  Wat is er mis als iemand een oude bollenschuur heeft en daar een caravan in zet??

  Wel een leuke foto erbij, zo met die kat in een oude schuur, mag niet….?
  Ook handhaven?
  ….ander plekkie zoeken poes 🐱

 4. Volgens mij dient iedereen hierboven eens het ISG en de website van de GOM door te lezen want geen van deze reageerder weet blijkbaar wat de GOM doet. De GOM koop geen grond. De GOM betaald eigenaren een vergoeding als de eigenaar besluit oude opstallen af te breken. Dit doen zij om onze mooie bollenstreek op te ruimen en het open karakter te waarborgen.

  Om deze vergoedingen uit te kunnen keren, hebben de 5 bollengemeenten tezamen besloten dat er in het buitengebied en landelijk TOT 600 Greenport woningen gebouwd kunnen worden. Wanneer een bollengrond eigenaar op bollengrond een huis wil bouwen dan dient de betreffende gemeente dit goed te keuren (via een reguliere bestemmingsplanwijziging). Als dit gebeurt dient de eigenaar per vierkante meter bouwbestemming 165 euro ex BTW aan de GOM te betalen zodat GOM verder kan met haar taak om de streek op te ruimen (een taak opgelegd door de 5 bollengemeenteraden dus impliciet door ONS de burgers van de bollenstreek).

  Dus stop allemaal met het bashen van de GOM. De GOM heeft geen macht, die ligt bij de 5 bollengemeenten. De aandeelhouders van de GOM zijn dezelfde bollengemeenten en het gehele budget van GOM komt ten goede aan het opruimen van de bollenstreek. Als we geen GOM woningen meer willen kan dat ook. De gemeenten hebben die macht maar dat betekend ook dat het opruimen van de streek stopt. Eigenaren gaan hun oude schuren niet zonder vergoeding slopen…

  En handhaven is een verplichting voor Gemeentes. Strijdig gebruikt moet gehandhaafd worden. Als je strijdig gebruik in bollenschuren toe staat drijft dit prijzen op wat er toe leidt dat startende agrariërs deze bedrijven niet kunnen kopen omdat prijzen te hoog liggen.

 5. Open karakter door de villa’s zie je de bloemen niet meer .En de villa’s die gebouwd worden daar zit geen ene bollen boer in .En het valt ook wel op dat de bestemming plannen ruim gehanteerd worden bij deze villa’s.Het is toch van de gekken dat de gemeentes aandeel houders zijn van GOM dan is het toch vest zak broekzak .

 6. Als ik het goed begrijp 600 villa’s per jaar het is nog al wat .over een paar jaar moet je met een helikopter over de bollen velden om een bloem te zien open ruimte aan me hoela geld dat is de opzet van de gemeentes onder de dekmantel van het GOM.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in