‘Handhaven op 1,5 meter afstand’

Noordwijk – Raadslid Sebastiaan Duivenvoorde (CDA) wil dat de politie en boa’s actief gaan handhaven op de 1,5 meter afstand.

In een brief aan het college schrijft Duivenvoorde: Van inwoners krijgen wij opmerkingen binnen over de situatie op De Keuvel in Noordwijk-Binnen. Op dit moment zijn daar allerlei maatregelen genomen, die het makkelijker moeten maken om 1,5 meter afstand te houden. Helaas blijkt afstand houden lastig, vanwege de vele fietsen die geparkeerd staan en ook omdat mensen niet in de juiste richting lopen. Daarnaast negeren veel fietsers het fietsverbod.

Duivenvoorde wil van het college weten of het mogelijk is om de maatregelen op De Keuvel aan te passen en of de huidige situatie te handhaven is voor politie en boa’s. Ook ziet hij graag verbeteringen in die omgeving, waar het gaat om het fietsparkeren.

6 REACTIES

 1. Of het nu aan de Noordwijkers ligt of aan mijn waarneming, dat weet ik niet, maar het lijkt erop alsof ze zich volkomen onaantastbaar wanen voor het COVID-19-virus! Als je probeert afstand te houden, kijken ze alsof ze je een ongelofelijke aansteller vinden. Uiteraard hoop ik anders, maar mocht er een lokale uitbraak volgen, dan verbaast me dat niets!

 2. Je kan wel handhaven maar in de Digros kan je geen kant op daar moet je handhaven en wat denk je op het strand en in de hHoofd straat .Het is toch niet geloofwaardig meer als je in een vliegtuig naast melkaar mag zitten en in de Keuvel 1,5 meter moet houden .Het gaat alleen om geld als het winter was geweest hadden de regels veel strenger geweest .

 3. En nog wat anders de Politie heeft wel wat anders te doen .Fietsen dieven en er is zowat geen Politie meer .weet je wat er gevaarlijk is het harde rijden in Noordwijk .

 4. Mensen denk ook aan de toerist , we laten iedere Amerikaan-Engelsman en alle eurolanden toe .
  Er zijn plaatsen in Nederland waar ze de borden in Duits Pools en andere talen op borden zetten .
  Volgen ze de regels niet een hoge boete.
  Of mondkapjes verplicht stellen.
  En als laatste : maak een fietsenstalling / scooter stal plaats .
  Verplicht op plaats grasveld waar
  De oude Rabobank stond .koop de kavel grond , Nu !!

 5. Opmerkelijk hoe de mensen gillen om meer regelzucht, alles in banen geleiden, alles pietje precies geregeld.. Deze types eten waarschijnlijk ook altijd precies om 18 uur. Met bange mensen kun je zo te zien alles doen.

 6. Hé “ bromsnor” , regelmaat en de Zorg ontlasten is niet jou ding .
  Ik wil je wel spreken , als de rekening via lokale belasting bij jou op de deurmat valt !
  Stay Safe , blijf gezond !

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in