Noordwijk/Noordwijkerhout/De Zilk – Het college van burgemeester en wethouders gaat ook de komende jaren handhaven op overhangend groen.

Dat schrijft het college in een brief als antwoord op vragen door NZLokaal. Maandag 30 maart hebben ambtenaren Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk een inspectieronde gehouden. Eigenaren die hun groen over de openbare weg hebben hangen, krijgen een brief met de opdracht om het groen weg te halen of te snoeien.

Als dit niet gebeurt, gaat de gemeente het doen, waarna de kosten verhaald worden op de eigenaar.

8 REACTIES

 1. Goed zo ik had last van groen over me schutting buurvrouw deed er niks mee groeide tot aan me trap heb er toen maar zelf de schaar ingezet 8 vuilniszakken vuil kwam er van af en gezegd dat ze de rest zelf weg moest halen is de 2e keer al

 2. Jo wat zijn we streng er komt niets van ter recht zorg eerst maar eens dat de overhangende takken op de fietspaden gesnoeid worden .Want voorbeeld doet volgen de Duin weg de Gooweg en dan het gras wat over de kanten van de fietspaden groeit .En een keer de aanwijs borden op de fiets paden schoon maken .Want er is heel veel achterstallig onderhoud in Heel Noordwijk .Wedhouders doe eens een rondje op de fiets in Noordwijk en daar buiten .
  T

 3. Als gemeente zou ik het eerste het goede voorbeeld geven en pas daarna de burger aansporen. Er is nog veel te doen aan gemeentelijk groen. Eigenlijk is het een schande dat zoveel geld is uitgegeven aan slecht onderhoud. Ik verwacht meer aktie van de Noordwijkse groenvoorziening.

 4. Meld bij FIXI Noordwijk (via computer) de manco’s. Als je na 2/3 dagen de locatie weer passeert is het voor 90% hersteld.
  Chapeau voor deze meldingsmogelijkheid.

  Suggestie voor de gemeente, wellicht kunnen de BOA’s dit soort overlast/hinder/tekortkomingen ook melden.
  Zij rijden dag en dagelijks door heel Noordwijk

 5. Ik heb al vele malen fixi naar de gemeente gestuurd maar de fietspaden blijven smal door Het vuil en overgroeiend gras .Ben al twee jaar bezich zijn op de here weg bezich geweest een stukje van twee meter .Maar er wordt ook nog wel wat gedaan .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in