Noordwijk – De eigenaren van paardenweitjes en moestuinen moeten echt naar een andere plek toe. Dat laat het college weten naar aanleiding van vragen door NZLokaal.

,,Het college ontkent niet dat er een maatschappelijke behoefte is aan volkstuinen. In Noordwijk zijn twee volkstuincomplexen, aan de Achterweg en de Northgodreef’, zo tipt het gemeentebestuur. Maar op de wachtlijst voor een moestuin staan nu al 49 mensen; hierdoor loopt de wachttijd op tot twee jaar.

Het gemeentebestuur laat weten, ‘maatwerk’ te leveren waar het gaat om de handhaving van de paardenweitjes. ,,Per geval wordt bekeken of het betreffende gebruik ruimtelijk handhaafbaar is’’.

7 REACTIES

 1. Dus nu al een wachtlijst voor de moestuinen ….Dus de mensen die straks ook van hun moestuin af moeten komen nooit meer aan bod ….weet het bestuur wel dat het ouderen betreft van vaak 70 plus en die dan nog jaren laten wachten .. o geloofelijk dit !!!!! .deze gemeente is er niet voor der eigen inwoners

 2. Ik zou zeggen laat iedere moestuin bezitter zich alvast inschrijven bij de gemeente voor een andere moestuin, dat kunnen ze vast leveren!
  Ze onteigenen of handhaven vast wel ergens iets t.b.v moestuinen.
  Alles voor de gewone burger toch!

 3. Ik weet nog wel plekken in Noordwijk langs de Leidsevaart en in het vinken veld daar zijn meerdere plekken die geruime moeten worden .

 4. Triest, het zijn inderdaad vaak oudere mensen die hier de dupe van worden! Begrijpt dan niemand in het gemeentehuis dat dit mensonterend is, vroeger mocht een medewerker van een kweker een stukje van het bollenland gebruiken voor het verbouwen van groenten en fruit voor eigen gebruik. Dit gebruik is waarschijnlijk altijd zo doorgezet en nu opeens zou dit niet meer kunnen?? Hanteer in ieder geval iets van een uitstervingsbeleid eventueel met leeftijdsgrens maar dit kan niet…..

 5. Een met centen krijgt in Noordwijk alles voor mekaar maar Jan met de pet is altijd de llllll. Het was vroeger al zo en er is nog niks veranderd .Kijk maar om je heen de hele streek staat vol met villa’s.Die klein stuk jes grond hebben ze ook nodig voor villa’s.Maar een groente tuin mag niet CDA noemt zich de partij voor de gewone man dus niet op lokaal en landelijk ook al niet .Het kapitaal regeert .Het begint aardig op Bloemendaal te lijken ook zo’n VVD gemeente .

 6. Het handhaven van de paardenweitjes en de moestuintjes is de meest zinloze actie welke de Gemeente Noordwijk de afgelopen decennia uitvoert.
  Het gaat om stukjes grond die werkelijk niets toevoegen aan het al bestaande bollengrond arsenaal. Naar mijn mening is het vooral om het GOM financieel te spekken. Zij varen er wel bij; bouwen dure villa’s op goed bollengrond; moet die niet gecompenseerd worden??
  Woningen die in deze tijd voor “Jan Modaal” onbereikbaar zijn. GOM mag 600 woningen/ villa’s bouwen op bestaande bollengrond dit zouden ook sociale huurwoningen kunnen zijn. Waarom wordt dit niet gedaan? Waar zijn de bestuurders van de Gemeente Noordwijk, slapen ze….???
  Bouw de Bronsgeest in Noordwijk vol met sociale huurwoningen gefinancierd door het GOM.
  Laat de paardenweitjes en moestuintje met rust.
  Ik zie het vooral als burgertje pesten, maar het meest kwalijk is dat bestuurlijk Noordwijk in deze situatie slaapt en geen idee heeft wat voor ellende men mensen en dieren aandoet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in