Voorhout – Zijne Majesteit de Koning heeft het Recht tot het voeren van het Koninklijk Wapen met de toevoeging ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’ toegekend aan HCR Boerhaave in Voorhout. Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, de heer Jaap Smit, heeft donderdag de oorkonde behorende bij het Predicaat uitgereikt aan de eigenaren Hein en Jolanda Veenhof tijdens een feestelijke bijeenkomst. Samen met burgemeester Carla Breuer is het uniek genummerde bijbehorende wapenschild onthuld.

In Nederland zijn bijna vijfhonderd bedrijven die de titel Hofleverancier mogen dragen. Binnen de horecabranche zijn er slechts enkelen die dit Predicaat mogen voeren. Net als bij het toekennen van een Koninklijke onderscheiding, gaat er aan het verkrijgen van de titel Hofleverancier een lange procedure vooraf. Zo moet het bedrijf een ontstaansgeschiedenis kennen van minimaal 100 jaar. In het geval van HCR Boerhaave gaat deze geschiedenis zelfs terug naar 150 jaar.

Burgemeester Carla Breuer is enorm trots dat de eigenaren van Boerhaave met vlag en wimpel door deze zware screening zijn gekomen en dat Zijne Majesteit deze positieve beslissing heeft genomen. “Boerhaave is een prachtig horecabedrijf dat een belangrijke plek inneemt in de Voorhoutse gemeenschap. Veel verenigingen zijn hier opgericht en vergaderen er nog steeds. Maar ook bij huwelijken en uitvaarten is Boerhaave vaak de plek waar gevierd en herdacht wordt. Voorhout zal trots zijn dat Boerhaave nu het Koninklijke wapen mag voeren.”

Het 150-jarig bestaan van HCR Boerhaave kon na een lange zoektocht in het archief van Leiden worden aangetoond. Veel graafwerk was nodig, maar uiteindelijk vond een medewerker van het archief een rekening uit 1871 gericht aan de gemeente Voorhout. Er was bier en brood voor de veldwachters geleverd. De rekening van 3 gulden en 85 cent werd in januari 1872 voldaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in