foto Paul Venderbosch

Bollenstreek – Coöperatie De Groene Klaver gaat in de Bollenstreek 1000 meter heggen en hagen planten binnen het Patrijzenproject van Agrarische Natuur- en Landschapsvereniging (ANLV) Geestgrond. De organisaties zien een groeiende belangstelling bij bollentelers voor duurzaam ondernemen. Oog hebben voor de patrijs, een bollenvogel bij uitstek, hoort daarbij.

De Groene Klaver is een coöperatie van boeren, tuinders en bollenkwekers die zich inzetten voor natuur en landschap in het agrarisch buitengebied. ANLV Geestgrond is al sinds 2017 bezig met het Patrijzenproject in de Bollenstreek. De aanplant zal met name plaatsvinden in de De Hogeveense Polder en de Beekpolder. Door de gebiedseigen heggen en hagen te clusteren, ontstaat er een netwerk van schuilmogelijkheden voor de patrijs.

Oud-bollenkweker Martien van der Poel uit Noordwijkerhout gaat geïnteresseerde kwekers in het gebied bezoeken om afspraken te maken voor de aanleg van heggen en hagen. Wie interesse heeft kan mailen naar [email protected]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in