Noordwijkerhout – De herbouw van de nieuwe Schelft pakt ruim 1,1 miljoen euro duurder uit dan gepland. Dat schrijven B&W aan de gemeenteraad. Al in mei werd hiervoor gewaarschuwd, nu zijn de cijfers bekend.

De kostenoverschrijding komt grotendeels door de stijging van bouw- en energiekosten. Het totale budget was € 19.780.949, maar de kosten komen ondanks een extra verzekeringsuitkering van € 300.000 uit op € 20.918.674. Nog verdere versobering aan het huidige ontwerp lijkt geen optie, omdat dit ten koste gaat van de functionaliteit, kwaliteit en uitstraling van de nieuwe Schelft. Daarnaast voorziet het college in de toekomstige exploitatie een tekort op het horecaresultaat en een toename van de energierekening van € 40.000.

Op 1 november geeft het architectenbureau een toelichting op het huidige ontwerp en de bouwkostenraming. Ook wordt dan gesproken over de financiële consequenties zowel op investeringsniveau als qua exploitatie.

10 REACTIES

  1. @meer co2.

    We betalen nu 400 euro per Noordwijker aan de Schelft. En als we er willen zwemmen moeten we ook nog eens entreegeld betalen. Dan is het toch logisch dat mensen het er niet mee eens zijn?

  2. In plaats van versoberen, opplussen! Maak het aantrekkelijk en exploiteerbaar. Stoppen met dat Noordwijkse getrut als het om zwemmen gaat. Je hoeft maar 1 keer naar Katwijk te rijden om te zien wat mogelijk is. Bronsgeest volbouwen en het is nog te financieren ook.

  3. Noordwijkerhout opgelet: Noordwijkerhout heeft gewoon De Schelft nodig,Noordwijkerhout is een verenigingsverband,we houden van een feestje en van sporten!!!!!Dat jullie zure Noordwijkerhout dat minder hebben dat is jammer heel jammer Noordwijkerhout heeft een zwembad nodig en een goede sport en feestlocatie nodig,en Noordwijk heeft gewoon zijn boulevard nodig zure Noordwijkers!!!!

  4. Wel eens gezien hoe groot het exploitatietekort op de Muze in Noordwijk is? En dit prestigeobject wordt per maand heel wat minder uren gebruikt dan een nieuwe Schelft.

  5. Ook ik was bij de hoorzitting op 19 oktober jl voor verenigingen in het gemeentehuis van Noordwijkerhout . Daar heb ik twee maal gevraagd om een exploitatie overzicht van de Schelft . De heer A. van Koolwijk, namens de gemeente meld dat er een rapport van een extern adviesbureau aanwezig is . Heb helaas dit niet daar gezien. Er is een manager sport benoemd en dat is de heer Bas van den Berg., die na nu blijkt ook ander sportgebouwen in de gemeente Noordwijk voor zijn kiezen krijgt. Een enorme drukke baan. Waar ik om vroeg met he exploitatie overzicht of er nagedacht is over meer mogelijkheden om het gebouw meer rendabel te maken buiten alleen sport. Mis totaal de visie over cultuur , want een theaterzaal is wegbezuinigd. Ook hoor ik dat het zwembad compleet nieuw wordt opgebouwd terwijl goede stukken niet wordt herbruikt. Kosten begreep ik € 500.000,00 extra Mis de daadkracht van de gemeente om te kijken of het gebouw meer rendabel gemaakt kan worden, zodat de bijdrage die de verengingen op moeten hoesten, flink gereduceerd kunnen worden. Op deze manier worden cultuurverenigingen om zeep geholpen en vastgeklonken aan de goodwill van de subsidiepot van de gemeente. En dat moet je eigenlijk niet willen Dus pak de kans om cultuur te behouden gemeenteraad . Deze kans krijg je maar één keer . Succes

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in