Noordwijk – Nadat de heren volleyballers van NOVO een paar weken geleden hun wedstrijd tegen Zaanstad moesten staken wegens een natte vloer, reisden de volleyballers deze week nogmaals af naar Koog aan de Zaan voor het vervolg van de wedstrijd. Dit ging gepaard met dezelfde werkspirit als tegen Gemini-Kangeroes vorige week. Het leverde dan ook evenveel punten op, namelijk vier.
Zaanstad moet alle zeilen bijzetten om te overleven in de 2e divisie. NOVO doet tegelijkertijd hetzelfde, maar verdienstelijker. Ook deze wedstrijd begon spelverdeler Jeroen van Eijk en helaas was Tom van de Meer niet volledig inzetbaar. Dit gaf Sam van Straten de kans om zijn waarde te bewijzen als buitenaanvaller. Van Straten groeit bij NOVO en werd strak bediend door Van Eijk, zodat hij tegen Zaanstad vrijuit kon scoren. Naarmate de eerste set vorderde, rolde het voordeel richting NOVO en deze set werd dan ook met 25-19 gewonnen. Daarna gaven de heren van Zaanstad tegengas en NOVO moest achterstanden wegwerken. Met onder andere Dennis Glasbergen die evenals Van Straten veelvuldig tot scoren kon komen werd de tweede set gewonnen door NOVO met 25-23.
De derde set stoomde NOVO door en Van Eijk werd afgewisseld door Pim Mossel. Mossel is wedstrijdritme aan het oppakken en vindt zijn aanvallers steeds beter. Waar Zaanstad eerder strakke services leverde, kwam NOVO’s pass nu beter uit de verf. De derde set en daarmee de wedstrijd werd door NOVO gewonnen met 25-18 en NOVO kon weer voor de 5 punten op gaan. Helaas bleek net als in Voorschoten de ontspanning de overhand te krijgen en liet NOVO Zaanstad weer grip op het spel krijgen. Het setverlies met 17-25 mag dan ook zonde genoemd worden, maar met de winst en 4 punten klimt NOVO naar de 9e plaats in de ranking. Ondertussen hebben de heren van NOVO ook een nieuwe sponsor gevonden met spriteCloud.
Met dit goede gevoel zal NOVO over 2 weken op Sportpark Duinwetering om 15:30 het tweede team van Utrecht ontvangen. Dit zal een wedstrijd zijn waarbij NOVO zich los kan weken van de degradatie zone en zichzelf bewijzen in de 2e divisie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in