Warmond – Er is een nieuw raadsvoorstel gemaakt voor de herinrichting van de Herenweg. Inzet is het vergroten van de verkeersveiligheid van de doorgaande weg door Warmond.

Het voorstel is een 30 kilometertraject verder uit te werken. Het schelpenpad voor voetgangers aan het Oosteinde blijft op verzoek van de bewoners behouden. Bij de oversteek voor fietsers over het Oosteinde bij de Wasbeeklaan komen de twee verkeersremmers op het Oosteinde, voor de oversteek. Bij de Warmonderhekbrug op de Oranje Nassaulaan wordt meer ruimte voor fietsers gecreëerd zodat zij veilig de auto’s voor het stoplicht kunnen passeren. Ook zijn diverse voetgangersoversteekplaatsen opgenomen. De Laan van Oostergeest krijgt een veiliger fietsersoversteek. Waar mogelijk wordt het vrijliggende fietspad behouden. Waar 30-km zone is, rijden fietsers over de rijbaan, maar komt er wel een speciaal fieters-profiel.

Op maandag 21 januari spreekt de commissie Ruimte over het voorstel, donderdag 31 januari is de behandeling in de gemeenteraad gepland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in