Yves Vergeer (foto: archief)

Warmond – Het schaatsseizoen is goed begonnen voor de rijders van Trainingsgroep Bollenstreek van de Warmondse IJs- en Skeelerclub (WIJC). Na de eerste trainingen, waarbij 166 abonnementhouders in Haarlem het ijs opzochten, waren zaterdag en zondag de eerste wedstrijden voor de baancompetitie. Vierentwintig leden stonden aan de start. Veel van de Bollenstreek-schaatsers noteerden gelijk een persoonlijk record.

Van Den Haag naar Haarlem

Na de vorige winter met coronamaatregelen en zonder jeugdwedstrijden, is deze competitie voor veel schaatsers een nieuwe ervaring. Sommigen hebben net de stap van de kleine ijsbaan in Leiden naar de grote 400-meterbaan gemaakt. Zeker in die jongste categorie regende het dan ook records.

Veel leden die uit de Warmondse IJs- en Skeelerclub voortkomen deden voor het eerst in Haarlem mee aan de baancompetitie. De Uithof in Den Haag was de thuisbaan van de WIJC, vorig seizoen werd de overstap naar Haarlem gemaakt. Voor de schaatsers van de inmiddels opgeheven Schaatstrainingsgroep Sassenheim en Kagermeer (STS-KGM) die ook onderdeel zijn van de nieuwe Trainingsgroep Bollenstreek van de WIJC, is Haarlem bekend terrein.

Clubrecords in Heerenveen voor Pien Hersman en Yves Vergeer

Verderop in Heerenveen reden leden die zijn doorgestroomd naar professionele teams weer clubrecords. Pien Hersman verbeterde haar clubrecord van twee weken geleden op de 500 meter van 40.34 naar 39.96. De voor KNSB Talent Team Noordwest uitkomende Lissese dook hiermee voor het eerst onder de mijlpaal van 40 seconden. Op de 1500 meter verbrak zij met een tijd van 2.06.94 het record van Lenneke Heemskerk, die in 2014 in het Duitse Inzell 2.10.02 op de klok zette. Yves Vergeer snelde op de 1500 meter naar een tijd van 1.47.65, waarmee de schaatser van Team IKO ruim een seconde sneller is dan zijn eigen record van 1.48.99.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in