Mark van der hulst op de marathon (foto: schaatspeloton.nl)

Bollenstreek/Warmond – De Trainingsgroep Bollenstreek van de Warmondse IJs- en Skeelerclub is afgelopen weekend op verschillende niveaus weer goed voor de dag gekomen.

Tijdens het NK Afstanden in Heerenveen scherpten leden Pien Hersman en Yves Vergeer voor de ogen van tv-kijkend Nederland hun clubrecords aan. Yves Vergeer begon op vrijdag al met deelname aan de 5 kilometer. Met 6.28.42 verbrak de schaatser van het commerciële Team IKO zijn eigen persoonlijke en clubrecord en werd hij 14e. Op de zaterdag was Vergeer op de 1500 meter goed voor een 15e tijd. Ook nu verbrak hij met zijn tijd van 1.47.65 weer zijn eigen clubrecord.


Diezelfde dag mocht Pien Hersman de dag aftrappen op de 500 meter. In de eerste rit stonden de camera’s op haar. De eerste omgang slaagde de Lissese er nog niet in haar record te verbeteren maar in de tweede omgang die op deze kortste afstand werd verreden wel. Met 39.85 was ze een tiende sneller dan haar eigen clubrecord en eindigde ze in de einduitslag als 22e. Op de afsluitende massastart kwam Yves Vergeer nog in actie. Hier reed hij met name in dienst voor zijn IKO-ploeggenoot Jan Blokhuijsen die met een tweede plaats net naast de Nederlandse titel greep. In de uitslag werd Yves Vergeer als 19e geklasseerd.

In Enschede snelde marathonschaatsers Mark van der Hulst en Lisa van der Geest naar podiumplaatsen tijdens de wedstrijd om de landelijke marathon cup. Mark van der Hulst, uitkomend voor beloftenteam Omzorg, werd tweede en nam daarmee zelfs het oranje leiderspak in het klassement over. Volgende week in Heerenveen tijdens de derde marathon cupwedstrijd mag de Voorhouter in dit leiderspak van start gaan. Lisa van der Geest, schaatsend voor topdivisieteam Turner, maakte deel uit van een kopgroep van 18 die een ronde voorsprong pakte. Bij die kopgroep zaten maar liefst vier schaatsers van de Trainingsgroep Bollenstreek van de WIJC. In de sprint
moest de winst gelaten worden aan de wereldkampioene massastart Marijke Groenewoud maar snelde Lisa van der Geest naar de derde plaats. Hiervoor moest ze op de streep zus Loesanne van der Geest (PGM Bakker) net kloppen. Iris van der Stelt (Turner) werd vijfde en ook de vierde clubgenote Anne Leltz (OCRE / Haak) die elfde eindigde mocht in de finale meestrijden.

In Haarlem werd al gewerkt aan het succes en plezier van de toekomst. Daar heeft de Trainingsgroep Bollenstreek samen met de baancommissie een startclinic verzorgd. Hieraan deden 30 trainers en 40 wedstrijdrijders mee. De clinic werd gegeven door Arnold van der Poel met assistentie van Trainingsgroep Bollenstreek-trainer Martijn Klip. Starters van de Baancommissie Haarlem gaven instructie over de regels van het starten en hielpen bij het starten van de wedstrijdrijders tijdens de clinic door de wedstrijdstart na te bootsen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in