Noordwijk/Noordwijkerhout/De Zilk – De wens van een ondernemer om een ‘tegen straling beschermd herstellingsoord’ op te zetten in het buitengebied gaat niet door.

In zo’n herstellingsoord kunnen mensen tot rust komen, die last hebben van straling. Dus mogen er in die omgeving geen zaken als slimme meters, wifi-routers of zonnepanelen zijn. En dat betekent, dat dit hersteloord in het buitengebied van de gemeente moet komen. Aangezien een groot deel van het landelijk gebied bestaat uit beschermde bollengrond, is dat geen optie.

,,De vestiging van een herstellingsoord past niet in het ruimtelijk beleid ten aanzien van het landelijk gebied in onze gemeente’’, aldus het college.

4 REACTIES

  1. En de ondernemer alsmede de clientèle gebruiken een mobiele telefoon die meer straling afgeeft op hun lichaam. Hoe kan je mensen geld uit hun zak kloppen?

  2. Noordwijk is al 125 jaar naast een drukke badplaats ook een kuur danwel herstellingsoord, je hebt o.a. herstelhotel De Kim, op de Vogelaardreef heb je een natuurcamping, opmerkelijk dat zoiets niet zou passen. Een beetje straling is tegenwoordig overal te vinden, een gemiste kans voor Noordwijk om een zeldzame rustige plek te kunnen bieden. Ook een ‘rustig plekje’ kan onderdeel zijn van een bruisende badplaats want drukte e.d. kun je overal wel vinden.

  3. En rust vindt je niet meer op strand met al die muziek het is een kakofonie van herrie het hele strand gonst mag dit allemaal dit noemt zig een zeven sterren badplaats .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in