Voorhout – Foreholte had zich geheel iets anders voorgesteld bij de hervatting van de competitie. Vanuit het goede gevoel van de laatste overwinning tegen en op Schoten zou nu Pancratius er aan moeten geloven. Foreholte zou de weg naar boven gaan doorzetten. Na 95 minuten onder bizarre weersomstandigheden stonden de Voorhouters weer met beide benen op de grond. De ploeg uit Badhoevedorp had opnieuw de volle winst uit Voorhout meegenomen, het werd 1-2.

Feitelijk had er binnen deze weersomstandigheden niet gespeeld mogen worden, maar ja… het was nu eenmaal het einde van de lockdown, dus vooruit maar. De wedstrijd was nog geen 4 minuten oud toen Pancratius een vrije trap op zo’n 25 meter van het Voorhoutse doel mocht nemen. Met de orkaankracht in de rug vuurde Mike Ruijter de bal boven de te laat reagerende Matthijs Guijt op de onderkant van de lat en verdween het kleinood via een harde stuit in de dak van het doel (0 – 1).

Even waren de Voorhouters uit het veld geslagen maar daarna pakten zij het initiatief in de wedstrijd. Of was het dat Pancratius het wel prima vond dat Foreholte de bal had? Zij trokken zich terug in de verdediging, keken welwillend toe hoe er door Foreholte prima gecombineerd werd en zorgden ervoor dat de thuisploeg de ruimte achter de verdediging tegen de wind niet kon benutten, simpelweg omdat die ruimte er niet meer was. Toch waren er wel een aantal mogelijkheden voor de rood-witte formatie om de stand gelijk te trekken, maar het scorend vermogen bleek deze zondag te gering.

In de tweede helft had Foreholte de storm in de rug, maar door hun aandringen was er juist veel ruimte achter de defensie. Eerst gingen de Voorhouters door het oog van de naald na een overtreding van keeper Guijt bij een doorbraak van Pancratius. Daarna raakte centrumspits Dave Hertog met een snelle inzet de lat en nog voor het kwartier leek Bas van Pel de wedstrijd te beslissen toen hij Guijt kansloos liet in een counter bij een aandringend Foreholte (0 – 2).

Trainer Bloemheuvel bracht Toni Arroyo voor Chris Guijt en Jimmy Voorn voor Jesse Tijsen, maar Foreholte bleef volharden in combinerend voetbal. Pancratius leek zich in alle rust naar een overwinning te voetballen toen uiteindelijk Rick Brabander met zijn individuele actie een penalty verdiende en die vervolgens ook binnenschoot (1 – 2). In de laatste minuten probeerden de Voorhouters met opportunisme alsnog de gelijkmaker te forceren maar ontzettend gevaarlijk werd het allemaal niet in het strafschopgebied van Pancratius.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in