Noordwijk/Sassenheim – Basisschool Het Sterrenwerk uit Sassenheim heeft afgelopen week meegedaan met zeelessen van Moedertje Groen. Bij de lessen duiken de basisschoolleerlingen in de wondere wereld van de zee bij het strand van

De kinderen gaan tijdens de zeelessen onder andere met een kornet door de branding en bekijken dan samen de diertjes die ze vinden. De vangst van deze keer bestond onder andere uit krabbetjes, garnaaltjes, zeedruifjes, sprotjes en vlokreeftjes. Maar ook een enorme sliptong en oorkwallen. En waar de kinderen normaal altijd bang waren voor kwallen, bleek tijdens de les dat je deze oorkwallen gewoon op kunt pakken.

De zeelessen worden georganiseerd in opdracht van ARK Natuurontwikkeling (met steun van WNF) omdat ze bij elk programma ook iets voor de volgende generatie natuurverdedigers willen doen. Met het Noordzeeprogramma richten ze zich op het opnieuw opgang brengen van natuurlijke processen in de zee, nu vooral op schelpdierriffen gericht, maar uiteindelijk hopen ze dat er weer een robuust ecosysteem ontstaat dat zichzelf uitbreidt en stabiel wordt doordat er veel soorten in zitten, inclusief kleine en grote roofdieren.

Foto: Richard van Egmond

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in