Noordwijk – Het team van Noordwijk heeft in de uitwedstrijd tegen -een van de titelkandidaten- HHC Hardenberg een 2-2 gelijkspel gerealiseerd.

Noordwijk dat aantrad zonder Reynaers en Smith, in hun plaats Oversloot en Westdijk, opende sterk op het echte gras in Hardenberg tegen titelkandidaat HHC. Het combinatiespel liep dit keer bij Noordwijk prima en ook de aanvallers durfden hun acties te maken. Dit zorgde ervoor dat Noordwijk bij een aanval over de rechterkant Wendt vrijspeelde en de captain wist vanuit een moeilijke hoek keeper Danes van HHC te verschalken en zo de 0-1 aan te tekenen. De mannen van HHC wisten gaandeweg de 1ste helft ook dreigender te worden en bij een scrimmage in de 16 van Noordwijk werd er volgens scheidsrechter Kooy een overtreding gemaakt op een van de aanvallers van HHC en dus een penalty. Deze penalty werd onberispelijk verzilverd door vd Ley die keeper Wolsheimer kansloos liet en zo werd het 1-1. Noordwijk bleef in de eerste helft de beter voetballende ploeg en dit was toch enigszins verrassend want HHC geldt als een van de titelkandidaten! Het was dan ook een terechte afspiegeling van de krachtsverhouding dat Noordwijk voor rust de 1-2 aantekende, met de assist van Wendt op doelpuntenmaker Van Staveren.

Na rust begon HHC te beseffen dat er met meer daadkracht gevoetbald moest gaan worden en begon Noordwijk het steeds lastiger te krijgen. Het werd voor Noordwijk moeilijker zich onder de druk van HHC uit te voetballen en er volgde een 10tal hoekschoppen en uit een daarvan maakte HHC via weer vd Ley de gelijkmakende 2-2. Ook Noordwijk liet zich niet onbetuigd en bleef waar mogelijk de aanval zoeken en hierdoor bleef het een vermakelijke wedstrijd die uiteindelijk een remise van 2-2 opleverde.

De supporters, spelers en technische staf van Noordwijk konden zich wel vinden in dit resultaat, want het was voetballend gelukkig weer stukken beter dan de week ervoor en geeft vertrouwen voor de match van volgende week thuis tegen weer een titelkandidaat IJsselmeervogels.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in