Hillegom gaat in overleg met ProRail over spoorwegovergang

De spoorwegovergang, waar in september een zwaargewonde viel (Foto Monica Overdijkink)

Hillegom – De gemeente Hillegom gaat ‘zo snel mogelijk’ om tafel met ProRail over de spoorwegovergang aan de Frederikslaan. Dat laat een woordvoerder van de gemeente weten naar aanleiding van het zware ongeluk op de weg over het spoor maandagochtend.

Bij de aanrijding tussen een trein en een auto raakte een 56-jarige man uit Venhuizen zwaar gewond. Waarschijnlijk heeft hij door de laagstaande zon het rode waarschuwingslicht bij de overweg niet gezien. Ook in 2019 botsten een trein en een auto op dezelfde overweg. ProRail zei destijds van de overgang af te willen.

De gemeente Hillegom zegt nu zo snel mogelijk in overleg te willen met ProRail over het opheffen of beter beveiligen van de kruising. Daarvoor moet ook contact worden opgenomen met de eigenaar van de overweg. De kruising ligt namelijk op particulier terrein. Als de overweg wordt gesloten dan zullen de landbouwgronden, waar de Frederikslaan naartoe leidt, op een andere manier bereikbaar moeten worden. Dat kan alleen door een nieuwe weg aan te leggen aan de andere kant van de spoorlijn. (Bericht van mediapartner Omroep West)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in