Foto: Boudewijn van der Neut / archief.

Hillegom – Het is sv Hillegom gelukt om te winnen van Assendelft. In eigen huis werd met dezelfde score gewonnen als vorige week verloren: 3-0.

Voorafgaand aan de wedstrijd kregen Jeroen Dedel en Tom Tebbens een bos bloemen en een ingelijst shirt, omdat beide meer dan honderd wedstrijden voor de club hebben gespeeld. Hillegom merkte vanaf het begin dat de tegenstander, net zoals vorige week, op de lange bal speelde. Echter was de ploeg van Martijn Lagendijk, waarvan deze week bekend werd dat hij de trainer wordt van Rijnsburgse Boys volgend seizoen, deze week een stuk sneller door het fort van de tegenstander heen. In de achttiende minuut scoorde Niels van Veen de 1-0. Diezelfde Van Veen scoorde in de 39e minuut opnieuw, na een doorkopbal van Maurice van der Neut. Dit werd ook de ruststand.

Voor Hillegom werd het na rust de taak om de wedstrijd snel op slot te gooien. Jeroen Dedel kreeg daar de grootste kans voor. De jubileumspeler mocht aanleggen vanaf elf meter, maar miste de penalty. Hierdoor werd het nog even spannend, want bij 2-1 zou er weer sprake zijn van een wedstrijd. Justin van Vuuren keepte echter uitstekend, waardoor 2-0 lang de tussenstand bleef. In de 77e minuut viel dan toch de beslissing, op naam van de andere jubileumspeler, Tom Tebbens.

Jeroen Dedel en Tom Tebbens krijgen bloemen en een ingelijst shirt voor meer dan 100 wedstrijden (foto: Boudewijn van der Neut).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in