Hillegom – Het “vergeten” optreden van The Beatles in Hillegom zal sinds zaterdag niet snel meer vergeten worden. Een monument van het optreden in Treslong werd zaterdag onthuld door Marga van Praag en wethouder Karin Hoekstra. De presentatrice werd de eer gegund omdat zij bij het optreden was en de band een vraag mocht stellen.

Het 4 meter hoge en 5 meter brede monument van plaatstaal staat in het Van Nispen park en is gemaakt door kunstenaar Nicolas Dings. Hij won een ontwerpwedstrijd. Het geplaybackte optreden op 5 juni 1964 in Hillegom wordt “vergeten” genoemd omdat Blokker als plaats wordt genoemd waar the Beatles als eerste in Nederland optraden. Dat is dus Hillegom. De onthulling werd gecombineerd met allerlei Beatles-zaken. De wind zorgde er voor dat festiviteiten naar Hotel Flora verplaatst moesten worden. (foto’s: Willem Hogenkamp)

2 REACTIES

  1. Het vergeten concert in Hillegom, maar blijkbaar is dit fraaie Beatles hekwerk ter herinnering van de Fab Four aan Hillegom ook een vergeten nieuws feit, ik heb er nog nooit van gehoord, maar dat komt vast omdat ik ook niet in de Bollenstreek woonachtig ben.

    Gelukkig bedankte België bedankte voor de eer de Beatles te ontvangen en zo werd Nederland bezocht en dat is maar goed ook, want nergens ter wereld zijn zoveel boeken over één bezoek van Beatles verschenen als in Nederland denk ik wel eens????

    Maar het is ook nog 9 maanden geleden onthuld zie ik nu, ik ga er zeker eens naar toe, of deze herinnering van de Beatles aan Treslong op de oude Treslong locatie staat is mij nog niet duidelijk, maar daar kan Frans van der Riet uit Hillegom mij ongetwijfeld mee helpen?

  2. Ik ben het nooit vergeten. Ik was er bij en stond op de hoek van de Pastoorslaan/Weerestijnstraat in Hillegom, 21 jaar oud toen ik de Beatles in open auto voorbij zag rijden. Ze waren inderdaad op weg naar de zaal Treslong waar 1400 bezoekers in konden. Of die er ook waren weet ik niet. Op zondag 19 juli a.s. doe ik mijn kleindochter een LP van de Beatles cadeau voor haar 25e verjaardag zodat zij de Beatles niet vergeet.
    Kees Smits, geboren Hillegommer en nu wonende in Neukirchen-Vluyn DE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in