Foto archief/Eric-Jan Geertsen

Bollenstreek – De gemeenten Hillegom, Lisse, Noordwijk en de provincie Zuid-Holland hebben teleurgesteld gereageerd op de beslissing van de provincie Noord-Holland om te stoppen met de Duinpolderweg. Het gezamenlijk project van diverse gemeenten en provincies kan daardoor niet door gaan. Volgens de gemeenten en Zuid-Holland houdt Noord Holland zich niet aan eerder gemaakte afspraken. Volgens hen komt er nu geen totaaloplossing voor de bereikbaarheid en ze twijfelen of Noord-Holland de gevolgen van haar besluit wel over ziet. Het werpt de regio jaren terug. De druk op de woningmarkt zal blijven, files zullen toenemen en het bedrijfsleven zal hier grote schade van ondervinden, aldus de gemeenten en provincie, die hopen dat Provinciale Staten in Noord Holland dit besluit nog omkeren.

De gevolgen voor nu zijn een verlies aan onderling vertrouwen en naar de buitenwereld een beeld dat voor de overheid een door haar zelf genomen besluit niet bindend is, aldus gemeenten en Zuid-Holland.

9 REACTIES

 1. Dat heb je als je maar blijft protesteren,en meestal door mensen die niet eens werken, ze zijn al decenia te laat geweest met een verbinding A44 lisse te maken en hebben geen idee wat dit allemaal teweeg brengt,we hadden allang een verbinding moeten hebben ,ze weten niet ern hoe groot de reistijd is, Verloren tijd en verspilling maar dat is niet vreemd in Nederland, het lijkt wel of ze daar voor geboren zijn, fijne dag nog en sukkel maar verder door 🙂

 2. 1 nederland??? ammehoela. Noord Holland vindt eigen belang zwaarder wegen dan het grotere geheel. Weer een teken dat onze populistische korte termijn denkende politici het goed zouden doen in een bananenrepubliek

 3. Ben blij dat Noord-Holland z’n poot stijf houdt en de DPW afwijst. Zuid-Holland moet z’n eigen broek ophouden, hun eigen verkeersproblemen oplossen, en niet afwentelen op Noord-Holland! ????

 4. Noord Holland toont durf en moed. En intelligentie. Een fout plan moet je niet uitvoeren” omdat er al zoveel tijd inzit” . Maar je moet op zoek naar een echte oplossing. Zou Zuid Holland een voorbeeld aan moeten nemen.

  • Van een duin weg in deze oplossing is geen sprake! Want hij eindigde in de Haarlemmerstraat, waar je veder geen kant op kan dan links of rechts. Waar je rechts op stoplichten vastloopt! Naar links op een rotonde waar je dan de mogelijkheid hebt om via de Pastoorslaan naar de 206 kan! Was dat niet de midden variant??
   Volgens mij is de enige oplossing om bij de steenfabriek einde 207 rechtdoor naar de 206 met een afslag naar de keukenhof! Dan heeft Noordwijkerhout en Noordwijk er het meeste plezier van!

 5. Laat ZHolland zelf een oplossing gaan zoeken, bijv het doortrekken van de N207 of een andere oplossing bij Lisse! Dit plan zou nog meer verkeer door Hillegom sturen.
  En…over deze weg wordt al tig jaren gesproken en het gaat nooit door; misschien omdat dit dus NIET de oplossing is..???

 6. Beste stuurlui staan altijd aan wal maar je moet de stromannen uit het noorden niet over het zuiden laten beslissen komt alleen maar narigheid van.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in