Foto: Rokki fotografie

De gemeentes Hillegom, Lisse en Teylingen, Fusiecorporatie Stek/Vooruitgang, de Huurdersbelangenvereniging Bollenstreek en Huurdersbelang Teylingen hebben donderdag prestatieafspraken voor 2020 getekend. De partijen sloten zowel afspraken voor de drie gemeenten gezamenlijk als lokale afspraken per gemeente. Speerpunten zijn de beschikbaarheid en betaalbaarheid van sociale woningen. Er is behoefte aan goedkope en betaalbare huurwoningen. De economische crisis en later de hoge bouwkosten hebben ervoor gezorgd dat, er de afgelopen jaren minder woningen zijn gebouwd. Dit heeft ook invloed gehad op de doorstroming en zo zijn er de afgelopen jaren minder woningen beschikbaar gekomen. Ook zijn er afspraken over duurzaamheid gemaakt.

In 2020/2021 levert Stek verschillende woningbouwprojecten op. In de gemeente Teylingen bijvoorbeeld in Warmond seniorenwoningen op verschillende locaties en eengezinswoningen aan de Jan Steenlaan, appartementen in de projecten Bloementuin en Vredesteyn in Sassenheim en in Voorhout over woningen in het project Hooghkamer.

In Hillegom wordt gewerkt aan appartementen aan het Karel Doormanplein en aan het project Goed Wonen Fase II. De oplevering van deze projecten wordt in 2021 verwacht.

In Lisse gaat het om eengezinswoningen en start Stek met de start van de bouw van appartementen in het project de Waterkanten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in