Hillegom, Lisse, Teylingen – De gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen hebben maandag samen met woonstichting Stek en Huurdersbelangenvereniging Bollenstreek de Prestatieafspraken voor 2023 ondertekend.

Belangrijke thema’s zijn de groei van het aantal sociale huurwoningen, verduurzaming van bestaande woningen en extra aandacht voor passend wonen en leefbaarheid. Hillegom, Lisse, Teylingen en Stek gaan zich maximaal inspannen om het aantal sociale huurwoningen in deze gemeenten tot 2030 met 1600 woningen te laten groeien. Afgesproken is om aanvullende bouwplannen te maken en vertraging daarin zoveel mogelijk te beperken. Daarnaast gaat Stek woningen nog beter benutten, bijvoorbeeld door te splitsen.

Stek moet daarnaast ook landelijke doelen halen. Dat betekent dat woningen met energielabel E, F of G voorrang krijgen bij verduurzaming. Binnen de drie gemeenten is afgesproken om al in 2025 geen woningen meer te hebben met een energielabel F of G. Daarnaast moeten er uiterlijk in 2024 plannen liggen over welke wijken gasloos worden en welke warmtevoorziening hiervoor in de plaats komt.

Om vraag en aanbod beter op elkaar aan te laten sluiten, wordt in 2023 een doorstroomadviseur ingezet. Die helpt huurders die willen doorstromen met advies en praktische hulp.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in