Tom Tebbens in duel met HBC-spits Arno Dijkstra (foto: Boudewijn van der Neut).

Hillegom – Het is sv Hillegom niet gelukt om te stunten tegen koploper HBC. De nog ongeslagen ploeg uit Heemstede bleek vooral in de tweede helft een maatje te groot: de wedstrijd eindigde in 5-1.

Het speelbeeld in de eerste helft deed niet vermoeden dat de ploeg van Martijn Lagendijk zo ruim zou verliezen. Vanaf de tribune kwamen er meerdere reacties dat Hillegom in sommige fases zelfs beter was. Jasper Ketting, coach van HBC, liet zelfs weten dat Hillegom de eerste ploeg was die de Heemstedenaren onder druk durfde te zetten. Toch was het de thuisploeg die de score opende in de 22e minuut, na een fout van Hillegom. Vlak voor rust kwam er op sensationele wijze een verdubbeling van de score. Een vrije trap op 25 meter van de goal werd strak de kruising ingeschoten door Jesse Assendelft. Hierdoor ging de koploper toch met een gecontroleerde marge rusten.

Na rust zakte het spel van Hillegom in en kon HBC uitlopen. De 3-0 viel al snel, waarna toch nog een goal van de bezoekers volgde. Aidan Ryan kwam via rechts door en schoot de bal onder keeper Verhage binnen. HBC bracht John Goosens, de oud-prof met 169 Eredivisiewedstrijden op zijn naam, nog in. Vervolgens liep de thuisploeg gemakkelijk uit naar 4-1 en 5-1.

1 REACTIE

  1. Jammer dat je niet weet (of wil weten) wie de 3-0, assist voor de 4de en de 5-1 maakte?!
    Namelijk ‘oude’ bekende in de bollenstreek!

    ARNO DIJKSTRA

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in