Bollenstreek – Wethouder Anne de Jong stond op de hoogste trede van het podium vrijdag. Hillegom was van de vier Bollenstreek-gemeenten het hoogste geëindigd in het Nederlands Kampioenschap Tegelwippen.

Op een toepasselijke plek, het complex van atletiekvereniging de Spartaan in Lisse, liet Hillegom Teylingen (2e) en Lisse (3e) achter zich. De winnaar kreeg een gouden tegel. De grote verliezer was Noordwijk. Ze eindigden vierde en kregen een schep om alsnog tegels te gaan wippen. Het ging om een ludieke, landelijke actie om inwoners van gemeenten aan te sporen om tegels in te wisselen voor groen. Dat is beter voor de natuur en zeker beter voor de regenafvoer. De actie werd niet alleen door de gemeenten ondersteund, maar ook door De Groene Uitdaging, een platform in de Bollenstreek voor groene initiatieven.

2 REACTIES

  1. Verspilde moeite, mensen willen wel een tuin maar niet tuinieren ze gooien hem zo snel mogelijk vol met bestrating om er te kunnen “loungen” en barbecuen. Liefst nog met een extra overkapping er in en daarna klagen over de vochtige schuur…..tja.

    • Dus niets doen is de oplossing? Ik zie, langzaamaan maar toch, echt steeds meer groen voor en achter woningen en bedrijfspanden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in