Foto: vv Foreholte

Voorhout/Hillegom – Na de rust beslisten de Hillegommers de ongelijke strijd met de Voorhoutse formatie in hun voordeel. Het was spits Niels van Veen die een zuivere hattrick wist te scoren op de Elsgeest. Op zich was het al een wonder dat Foreholte tot aan de rust de ploeg van trainer Ron Bouman van scoren kon afhouden. Het werd 0-3 voor Hillegom.

Vanaf het startsignaal van de goed fluitende scheidsrechter El Hajouti namen de noordelijke inwoners van de Bollenstreek het initiatief in de wedstrijd. Foreholte probeerde wel vanuit de voetballende capaciteiten te spelen, maar de ploeg van trainer Bloemheuvel werd zo vroeg gestoord in de opbouw dat op een gegeven moment de lange bal alleen nog maar gehanteerd kon worden. Daarmee had de SV Hillegom de angel uit het Voorhoutse spel te pakken. Met overleg zocht de blauwwitte formatie naar de openingstreffer. De voortdurend dreigende Aidan Ryan was overal op het veld een plaag voor zijn directe tegenstander. Achtereenvolgens kregen spits Van Veen en middenvelders Menno van Gurp en Jeroen Dedel goede mogelijkheden om de score te openen.

Op het half uur greep Bloemheuvel in en bracht Sebastiaan Bloemendaal in de ploeg voor Jesse Tijsen ten einde meer strijd en gif in de wedstrijd te brengen. De ingreep werkte enigszins, maar toch was het Maik van Zanten die vrij voor Matthijs Guijt hard naast schoot.

Ongewijzigd verschenen de ploegen na rust in het veld. Onmiddellijk en onverwacht kreeg Toni Arroyo een goede scoringskans, maar zijn kopbal ging langs de verkeerde kant van de linkerpaal. Niet veel later opende Hillegom de score toen, na een prachtige aanval via Ryan en Dedel, centrumspits Van Veen bij de eerste paal wist binnen te koppen (0 – 1). Foreholte beleefde zijn beste periode in de eerste twintig minuten van de tweede helft toen zij met veel arbeid poogden om de achterstand teniet te doen. Een inzet van Jordy van Tol eindigde op de paal en de rebound verdween in het zijnet. Even later kopte Van Tol net naast. Trainer Bloemheuvel probeerde het opportunisme te verhogen door Rick Brabander in te brengen voor Stan Spies, maar langzamerhand speelde de koploper zich onder de Voorhoutse druk uit. Opnieuw was het Niels van Veen die de wedstrijd besliste na opnieuw een vloeiende aanval vanuit invaller Danny van der Berg via Maik van Zanten eindigend bij de centrumspits (0 – 2).

Tjeerd van der Zwaan verhuisde als breekijzer naar de Voorhoutse aanval, maar werd na de allesbeslissende 0 – 3 (opnieuw Niels van Veen) snel weer teruggehaald ten einde een nog zwaardere nederlaag voor de Voorhouters te voorkomen. Met de verliespartij namen de Voorhouters voorlopig afscheid van de kopgroep in de competitiestand alwaar zij de eerste maanden van deze seizoen in hadden vertoefd. Op zich was dat wel op zijn plaats. De laatste vijf wedstrijden hadden overduidelijk aangetoond dat een en ander te hoog gegrepen was voor de huidige roodwitte formatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in