Foto van omwonenden van de bouwlocatie toen het nog actief als teelland in gebruik was.

Hillegom – De bouw van GOM- woningen achter de Hillegomse Van den Endelaan en 1ste Loosterweg waren het onderwerp van gesprek donderdag tijdens de commissievergadering. Niet alleen raadsleden maar ook betrokken belanghebbenden maakten gebruik van hun spreekrecht.

Initiatiefnemer van de GOM- woningen aan de Van den Endelaan, Thomas Hendriksen, geeft als argument dat het plan voor de woningbouw binnen het beleid van de gemeente past. Daarnaast worden de huizen energieneutraal gebouwd en zijn er genoeg doorkijkmogelijkheden voor de omwonenden. Bewoner Ron Molhuizen sprak namens de vereniging ‘behoud van Endeveld’ tegen de bouw van de woningen. Hij vraagt zich af of vier woningen daadwerkelijk de woningnood gaan oplossen en dat de initiatiefnemer volgens hem vooral handelt uit winstbejag. Alfred Pop, voorzitter van CHG- Bollenstreek is niet blij met het verzoek voor de bouw van een GOM- woning aan de 1ste Loosterweg. Hij adviseert de raad om eerst de evaluatie van het GOM- beleid af te wachten en daarna pas verdere stappen te ondernemen. Na de inspreekmogelijkheden bespraken de raadsleden het thema uitgebreid en besloten beide verzoeken als bespreekstuk naar de raad van 30 juni te sturen.

1 REACTIE

  1. Gemeentes willen kennelijk nog even snel wat GOM-woningen er doorheen jassen voordat de evaluatie van het GOM-beleid is afgerond, want dan zou het wel eens einde oefening kunnen zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in