Voorhout – Wethouder Reny Wietsma heeft de HKV-Restauratieprijs 2022 uitgereikt aan de eigenaren van het woonhuis aan Jacoba van Beierenweg 5. Het schildje behorend bij de prijs werd onthuld door zoon Thies en dochter Luus van der Meer. Daarna is door Chris Tetteroo, de voorzitter van de Historische Kring Voorhout (HKV), als teken van waardering is een schilderij van het object gegeven.

Op 1 april 2020 kochten Marcel van der Meer en Brenda Wijnands het pand en nog op dezelfde dag is de oude schuur gesloopt. Op die plek werd een ruime schuur opgemetseld van 14 x 5 meter. Hier trok het jonge gezin met twee kleine kinderen in. Daarmee kon de renovatie van het woonhuis vanaf het achtererf ter hand worden genomen. Als scheepstimmerman heeft Marcel het vakmanschap om het vele werk zelf en met de hulp van vrienden uit te voeren.

De laatste twee jaar heeft er, voor passanten goed zichtbaar, een houten steiger tegen de voorkant gestaan. De buitengevel kon daardoor zorgvuldig gerestaureerd worden. De stenen, de rollaag, de voegen, het dak, de dakpannen, de boeiboorden, de goot, alles werd schoongemaakt en opgefrist of vernieuwd. De voegen in het metselwerk werden door een vriend vakkundig voorzien van fraaie knipvoegen. De voordeur is afgewerkt in een bijzondere kleur geel, die prachtig combineert met de geglazuurde stenen in de rollagen. Aan het interieur van de woning wordt nog hard gewerkt. De eigenaren hopen dit vóór de zomer van 2023 af te ronden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in