Hillegom/Lisse/Teylingen – De gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen gaan in april en mei verder in gesprek met inwoners over de energietransitie. De gemeenten willen hun bijdrage leveren aan de klimaatdoelstellingen. Dat betekent dat huizen en gebouwen in 2050 niet meer met aardgas verwarmd worden en dat al in 2030 een flink deel van de elektriciteit die de gemeenten verbruiken, duurzaam opgewekt wordt met zonnepanelen en windmolens. Ook gaan de gemeenten aan de slag met energiebesparing en isolatie van huizen en gebouwen.

Op 6 april om 20.00 uur organiseren de HLT-gemeenten een online energiecollege. Inwoners worden bijgepraat door experts over de effecten van de energietransitie, over wat er kan en mag en welke technieken er op dit moment beschikbaar zijn. Zij geven antwoorden op vragen als: Hoeveel geluid komt er nu eigenlijk van een windmolen? Wanneer heb ik een warmtepomp nodig? Komt er een warmtenet in mijn wijk en wanneer? Wat kunnen we met waterstof? Hoe zit het met de kosten?

In april en mei komen meedenksessies over warmtetransitie, energiebesparing en de opwek van duurzame energie. Aanmelden kan via de gemeentesites onder energietransitie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in