Noordwijk – Hoek’s Vis krijgt geen eigen kiosk op het parkeerterrein Kloosterplein bij de Kerkstraat. Een vergunning wordt alsnog geweigerd door B & W. De reden is het verlies aan parkeerplaatsen. Er zouden 10 plekken verdwijnen als de kiosk er komt en in de omgeving is dat volgens B & W niet te compenseren. De kwestie speelt al jaren en eerder waren B & W wel positief over de komst van een kiosk. De mening is veranderd vanwege ‘ruimtelijke en economische ontwikkelingen in het centrum van Noordwijk-Binnen’ en herinrichting van het Kloosterplein. Hoek is inmiddels geïnformeerd. Hij heeft gevraagd om het parkeerverbod bij zijn huidige zaak aan de Heilige Geestweg op te heffen en de bereikbaarheid voor ouderen en minder-validen te verbeteren. Dat verzoek heeft B & W in beraad.

6 REACTIES

 1. Eerst die hard werkende man jaren lang aan het lijntje houden en dan moet hij vernemen via via dat het niet door gaat, ze hebben bij de gemeente niet eens het fatsoen om hem direct en als eerste te informeren.
  Walgelijk…zo ga je niet met mensen om!

 2. Er staat vlakbij een grote parkeergarage, toch?
  Een fijn staaltje van ondernemer pesten en de procedure maar blijven traineren. Geweldige prestatie van het gemeente bestuur.
  Hebben jullie daarover nou zo lang over na moeten denken? Knap hoor!

 3. Man, man, man, het is dat ik supertrots ben om Noordwijker te zijn, maar door dit soort zaken schaam ik me bijna onderdeel te zijn van de gemeente Noordwijk (eerst beloven, vervolgens 10 jaar lang aan het lijntje houden en vervolgens toch nee zeggen).

 4. Wij hebben van het college geen Besluit ontvangen van het wel dan niet verkrijgen van de omgevingsvergunning voor de viskiosk op het Kloosterplein, en wij zijn dan ook zeer verrast en geschokt dit via twitter en de gemeentesite te vernemen.
  Wij hebben het college juist formeel ingebreke gesteld omdat wij geen Besluit ontvangen hebben. (!)

  Wij hebben tevens een formeel bezwaarschrift ingediend tegen het instellen van een parkeerverbod, en wij hebben parallel daaraan in een gesprek op ons initiatief op 18 november met 2 wethouders en 2 ambtenaren, aan hen gevraagd om ons uit te kopen/te onteigenen/ herstartkosten/ verhuiskosten en compenserende oplossingen, wanneer zij de parkeerverbodszone doorvoeren. De 2 wethouders hebben ons in dit gesprek nadrukkelijk beloofd dat zij ons binnen een week terug bellen voor hun antwoord daarop. Wij wachten nog steeds op dit telefoontje. (!)

  Wij zijn hiertoe eveneens verbaasd en geschokt te lezen dat zij over dit gesprek op 18 november in hun brief aan de gemeenteraad iets heel anders melden: Wij hebben de 2 wethouders namelijk niet verzocht het parkeerverbod te heroverwegen en de bereikbaarheid te verbeteren. We hebben immers formeel bezwaar gemaakt. (!)

  Dat de burgemeester en secretaris namens het college een dergelijke strategische brief welke misleid van de realiteit, aan gemeenteraad schrijven en ondertekenen, honoreren wij niet; wij wensen dat de gemeenteraad de potentie heeft dat ook niet te doen, en hun macht laat gelden. Wij verwijzen hiertoe naar onze formele ingebrekestelling en ons formele bezwaarschrift.

 5. Die dikke landrover voor het cafe ernaast staat er ook steeds hondsbrutaal in de weg geparkeerd.. ik vermoed zo dat als Hoek een parkeermogelijkheid krijgt de cafehouder dit dan ook eist. Een gemiste kans bij de recente herinrichting van het kerkplein waar ze een paar kort parkeren (laden lossen) plekken hadden kunnen meenemen. Om Hoek mee tegemoet te komen.

 6. Volgens mij heeft de gemeente een afspraak met vd Broek eerst de parkeer garage vol de palen weg kunne de vrachtwagens er makkelijken en uit de gewone man kan de pot op .En contact op nemen met mensen doen ze helemaal niet niet opgeven mnr Hoek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in