Noordwijk – Marcel J., de butler van Hotel Huis ter Duin die voor tonnen aan sieraden heeft gestolen uit de hotelkluis, hoeft voorlopig niet de gevangenis in. De Hoge Raad heeft zijn straf vernietigd en de zaak doorverwezen naar het gerechtshof, is te lezen in het arrest van de Hoge Raad. De uitspraak, die het gerechtshof van Den Haag twee jaar eerder deed, is voor een deel ontoereikend gemotiveerd en het bewijs voor zijn veroordeling is te dun.  

De man werkte als assistent van de directrice en had toegang tot de hotelkluis. Marcel J. heeft toegegeven dat hij sieraden van de directrice en een echtpaar uit de kluis haalde. Bij een juwelier in België liet hij de diamanten in de sieraden vervangen door nepdiamanten. De sieraden bracht hij terug naar Huis ter Duin, maar zonder de kostbare diamanten.  

Marcel J. vertelde tijdens de strafzitting in 2018 dat hij de diamanten geroofd had, omdat hij geld nodig had om er een exclusieve levensstijl op na te houden. Hij wilde de bekende en rijke gasten in Huis ter Duin kunnen nadoen. Hij liep in maart 2016 tegen de lamp toen een juwelier in Amsterdam, waar een vriend van hem de sieraden aanbood, het niet vertrouwde en alarm sloeg.  

Lees hier de uitspraak van de Hoge Raad.

4 REACTIES

  1. D’r is er 1 chantabel, een normaal mens zit niet te wachten op zulke processen en sleur maar zo’n narcist kickt erop. Die ziet het maar als een spel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in