Hollands Midden voert geen extra coronamaatregelen in

foto Rose Marie Keijzer

Bollenstreek – De Veiligheidsregio Hollands Midden, waaronder de Bollenstreek valt, houdt het bij de regionale maatregelen die het kabinet in de persconferentie van vrijdag heeft aangekondigd. Die treffen vooral de horeca. Om 24.00 uur mogen in de kroegen geen nieuwe bezoekers meer worden toegelaten en om 1.00 uur moet de zaak gesloten zijn. Bovendien mogen niet meer dan 50 bezoekers tegelijkertijd ontvangen worden. Dat was 100.

Daar bovenop legt de Veiligheidsregio Hollands Midden geen extra maatregelen op. Volgens Veiligheidsregio-voorzitter Lenferink vinden de meeste besmettingen plaats achter de voordeur, en daar kan niet worden ingegrepen. Hollands Midden wil wel gericht gaan communiceren naar groepen waar veel besmettingen plaatsvinden, zoals jongeren.

‘We gaan met hen in gesprek via scholen, buurthuizen, jongerenwerkers en studentenverenigingen. We willen mensen bereiken en motiveren om zich weer te gaan gedragen. We zijn allemaal een beetje slordig geworden. Het gaat om een gedragsverandering’, aldus Lenferink.

2 REACTIES

  1. Mensen houden zich niet aan de onzin adviezen omdat steeds meer mensen er achter komen wat er echt speelt en dat corona niks voorsteld, en dat alle maatregelen heel slecht voor je gezondheid zijn!!!!

    • Ik lig anders al bijna 3 weken de longen uit mn lijf te hoesten en een smerigheid op te hoesten als nooit tevoren. Als je echt denkt dat het niets voorstelt, kom even een kusje halen…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in