Noordwijk – En opnieuw strandde een voorstel voor het afschaffen van de hondenbelasting in de gemeenteraad.

Dit keer was het raadslid Bas Knapp (VVD), die dinsdagavond hierover een voorstel indiende. Een meerderheid van de partijen wil de hondenbelasting echter behouden. ,,Door het betalen van hondenbelasting maak je nog iets goed voor degenen, die een hond hebben, maar nooit iets opruimen’’, liet Astrid Warmerdam (fractie Doen!) weten. Ook NZLokaal wil de hondenbelasting niet afschaffen.

Wethouder Roberto ter Hark zegde wel toe, dat hij later dit jaar de gemeenteraadsleden laat weten, wat de kosten voor het hondenhandhavingsbeleid zijn en hoeveel de opbrengsten aan de hondenbelasting bedragen. Eventueel kan de raad dan alsnog bepalen, om de tarieven voor de hondenbelasting te verlagen.

7 REACTIES

  1. Herhaling van zetten uit 2013 zeker, met een “hondenbalans” die nergens op sloeg.

    Vergeet het geld en praat eerst over het principe van het eerlijk verdelen van de gemeentelijke lasten. Vertel het waar verhaal dat een klein groep inwoners meer bijdragen aan de algemene lasten dan andere inwoners.

  2. Ik merk dat de hoeveelheid hondenpoep op de stoep de laatste tijd is toegenomen. Zou hier sprake zijn van oorzaak ( hondebelasting en opheffen van de uitlaatplaatsen) en gevolg ???

  3. Ik heb nog nooit één drol laten liggen
    maar wat een achterlijke redenering dat ik moet betalen voor mensen die het niet opruimen. Ik stop ik nu accuut met opruimen!!!

  4. Van nu-af-aan laat ik dus alle honden drollen liggen. Astrid Warmerdam. Ik moet dus betalen omdat een ander dat niet doet!?!? Te bizar voor woorden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in