Noordwijk – De hondenbelasting gaat weer stijgen. Volgend jaar moeten hondenliefhebbers die maar één hond hebben 118,40 euro betalen en voor de tweede hond 176,04 euro, zo is te lezen in een collegevoorstel. 

In 2017 betaalden hondenbezitters nog 106,68 euro voor het bezitten van een hond en 158,64 euro voor de tweede hond. Dit jaar is dat respectievelijk 116,40 euro en 173,04 euro.

De gemeente ontvangt jaarlijks meer dan 264.000 euro aan hondenbelasting; aan het beschikbaar stellen van hondenpoepzakjes en de reiniging van de openbare ruimte is Noordwijk zo’n 85.000 euro kwijt.

4 REACTIES

  1. “Grappig” dat in buurgemeente Teylingen NUL EURO ! betaald hoeft te worden aan hondenbelasting. En hier, gaat ie gewoon weer omhoog. Wordt tijd dat Noordwijk deze middeleeuwse belasting aan de wilgen gaat hangen!

  2. Sinds kort heeft mijn labrador reu verkering met een leuk teefje in Sassenheim. Haar baasje en ik hebben het even aangekeken. De verkering ziet er goed uit. We besloten dat mijn reu doordeweeks bij het teefje in Sassenheim mag slapen. In het weekend heb ik mijn reu in huis. Ik heb dus besloten nog maar 2/7 deel van het hondenbelastingtarief in Noordwijk te betalen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in