Noordwijk – Tijdens de gemeenteraadsvergadering van dinsdagavond werd opnieuw een voorstel voor het verlagen van de hondenbelasting afgewezen.

Dit keer opperde gemeenteraadslid Brink-Musters (PUUR) om de inkomsten van de hondenbelasting gelijk te laten zijn met de kosten voor het plaatsen en legen van afvalbakken, het onderhoud van uitloopplekken en het beschikbaar stellen van hondenpoepzakjes. Volgens haar bedragen deze kosten 70.000 euro, terwijl de hondenbelastinginkomsten 300.000 euro zijn.

Wethouder Roberto ter Hark gaf aan, dat er met de opbrengsten van de hondenbelasting ook andere zaken gedaan worden. ,,Het geld hoeft niet alleen besteed te worden aan de honden.’’ Het voorstel van Puur werd door 24 van de 27 raadsleden afgewezen. Later praten de politici verder of de hondenbelasting eventueel toch verlaagd of zelfs afgeschaft moet worden. Maar dat zou wel zorgen voor een gat in de gemeentebegroting.

3 REACTIES

  1. Het is niet voor niets dat er hondenbelasting is . Wanneer je veel wandelt is het de laatste tijd oppassen en zorgen dat je met schone schoenen thuis komt . Bv bij de nieuwe Abri op de van Panhuysstraat loopt iemand met zijn of haar hond en kijkt niet wat de hond doet of is te beroerd om de poep op te ruimen . Het ligt er echt dagelijks. Omdat het bijna de gewoonte wordt om in ieder geval 1 hond in huis te nemen snap ik wel dat daar iets tegenover moet staat . Belasting blijkt dus nodig !! mensen zorg ervoor dat de poep opgeruimd wordt !

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in