Teylingen – Het voorstel van het college van B&W om in de gemeente Teylingen hondenbelasting in te voeren is maandag afgeschoten door de gemeenteraadsleden.

Voorzieningen voor honden, zoals poepzakjes, depodogs en losloopgebieden, worden nu betaald vanuit de algemene middelen van de gemeente. B&W stelde echter voor om met ingang van 2020 hondenbelasting te gaan heffen, waarbij de opbrengsten van de nieuwe belasting ten goede zouden moeten komen aan voorzieningen voor honden. De raadsleden lieten tijdens een gezamenlijke vergadering van de drie raadscommissies ter voorbereiding op de begrotingsvergadering echter weten, dat men daar niets voor voelt. Verschillende raadsleden zijn van mening dat de meeste hondenbezitters zich momenteel netjes aan de opruimplicht van hondenpoep houden, en willen hen niet straffen met een extra belasting. Daarbij speelt mee dat de raad eerder heeft uitgesproken dat men de inwoners niet wil opzadelen met een lastenverzwaring. Daarnaast is het maar de vraag of de opbrengsten van de hondenbelasting hoger zullen zijn dan de kosten die gemoeid zijn met de uitvoering van en de controle op de hondenbelasting.

B&W waren van plan om twee extra’s BOA’s aan te stellen, onder andere om controle op het betalen van de hondenbelasting mogelijk te maken.

4 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in