(archieffoto)

Noordwijk – Niet iedere hondeneigenaar hoeft de poep van zijn geliefde viervoeter op te ruimen.

In december liet het gemeentebestuur aan alle hondenbezitters weten, dat de uitlaatgebieden in de gehele bebouwde kom zijn opgeheven en dat overal een poepopruimingsplicht geldt. Een inwoner maakte hier bezwaar tegen en gaf aan, dat sommige mensen door fysieke beperkingen niet in staat zijn om de poep van hun hond te kunnen opruimen.

Het college van burgemeester en wethouders: ,,Daar heeft hij gelijk in. Daarom wordt voorgesteld de regels aan te passen.’’ De plicht tot het opruimen van uitwerpselen van een hond geldt voortaan niet meer voor degene die een hond uitlaat en als gevolg van fysieke beperkingen aantoonbaar de poep niet kan opruimen.

7 REACTIES

  1. De meest laan he liggen want ik betaal er voor ik zou wel eens willen weten hoeveel bekeuringe er wordengegeven door onze boa’s

  2. Nog geen enkele controleur gezien, en in het duin struikel je helemaal over de kak, als je er niet midden in staat!! Overigens, ik heb zelf een hond. Ik ben zeker niet te beroerd de uitwerpselen op te rapen. Maar er is geen controle, niet op los lopende honden, heel irritant, niet op wildpoepen, maar wel het volle pond betalen in onze gemeente.

  3. Als iemand een physike beperking heeft, hoezo is het mogelijk om een hond überhaupt te hebben? Dat begrijp ik niet.

    Ook huisdieren zijn erg belastend voor ons milieu.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in