Hoop voor spoedzoekerswoningen

Noordwijk – Mogelijk komen er achter de Grashoek veertig tijdelijke woningen voor spoedzoekers; mensen die op stel en sprong een woning nodig hebben, bijvoorbeeld door een scheiding.

Dat liet wethouder Sjaak van den Berg woensdagavond tijdens een commissievergadering weten. Eerder was er sprake van het bouwen van tientallen tijdelijke woningen op Bronsgeest, maar dat blijkt niet haalbaar. Van den Berg: ,,De woningcorporatie krijgt het financieel niet rond, tenzij de gemeente enkele miljoenen euro’s bijdraagt. Dat zijn we niet van plan.’’

DOEN!-fractievoorzitter Astrid Warmerdam opperde om de bouw van spoedzoekerswoningen samen met gemeenten in de regio op te pakken. Wethouder Theo Alkemade zegde hierop toe, dat hij dit in de regio zal bespreken.

6 REACTIES

  1. Wat hebben spoedzoekers nu meer aan rechten of voor op mensen die al meer dan 7 jaar op een wachtlijst staan voor een woning en op hun 32ste nog steeds bij hun ouders wonen?!
    Welke verplichtingen zijn mensen binnen hun huwelijk aangegaan?! Het kan toch niet zo zijn dat de man in bv een dure koopwoning blijft zitten en vrouw en kind “ op straat komen te staan?

  2. Huizen bouwen nou nee ze leggen liever voor miljoenen parkeerplaatsen aan .Ofze leggen een pijp aan op de boulevard van een miljoen . En die woningcorporaties barsten van het geld .Maar Friezin je hebt wel gelijk .

  3. Het hoeft geen cent te kosten!! Op het leggen van enkele stelconplaten na.. tinyhousebewoners zorgen zelf voor een huis, de gemeente kan binnen diverse kaders eisen stellen waaraan zo’n zelfbouwwoning moet voldoen m.b.t. zelfvoorzienigheid..ontwerp e.d om te voorkomen dat er een trailertrashpark ontstaat.

  4. De geplande woningen komen op een stuk bollengrond naast het pad tussen de grashoek en v panhuisstraat.Deze bollengrond is minder belangrijk als die in de Bronsgeest maar daar spelen andere belangen mee bij dit college.Partijbelangen zijn belangrijker als een open middengebied.Nog even volhouden tot de gemeenteraad verkiezingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in