Hoop voor zwembad, nog geen voorbeslissing over Schelft

Noordwijkerhout – Er is nog hoop voor zwemmers in Noordwijkerhout, mogelijk weet de gemeente toch nog geld te vinden voor het openhouden van zwembad De Schelft in Noordwijkerhout. Dat bleek tijdens de virtuele gemeenteraadsvergadering van Noordwijk.
Het complex van sporthal en zwembad De Schelft werd in november vorige jaar door brand getroffen. De hal brandde geheel af maar ook het zwembad moest worden gesloten. Totnutoe leken de kaarten voor het zwembad geschud. 

Ook uit de toelichting van wethouder Sjaak van den Berg (NZLokaal), onder meer verantwoordelijk voor sportlocaties en subsidies, bleek dat het zwembad weinig kans maakt. Hij schetste vijf opties: geen herbouw, alleen een simpele sporthal, alleen een uitgebreider multifunctioneel complex, hal met zwembad of complex met zwembad. De versies zonder zwembad kwamen er het gunstigst uit, mede omdat het zwembad maar matig wordt bezocht terwijl er zeven alternatieve, uitgebreidere zwembaden in de buurt zijn.
‘Kamerlid belde: er komt een potje aan’
Meerdere raadsleden opperden dat herbouw van het zwembad niet zoveel hoeft te kosten als begroot. Volgens de gemeente moet die voor de herbouw van het gehele complex ruim één miljoen euro bijleggen, tegen 6,5 ton als het zwembad wordt geschrapt; een verschil van vier ton. Maar de zwemvereniging rekent op de helft en VVD’er Michael van Dormolen had horen zeggen dat er voor zwembaden speciale subsidie beschikbaar is. 
Wethouder van den Berg kende die potjes niet. Maar lopende de vergadering kreeg hij een appje van zijn collega Roberto ter Hark (VVD) van Financiën die had meegeluisterd. ‘Hij appt mij dat er nog niet zo’n subsidie bestaat maar dat hij is gebeld door een Tweede Kamerlid’, aldus Van den Berg, ‘en die heeft gezegd dat er een fonds zit aan te komen.’ Nadere details ontbreken nog.
Verzekeringsgeld nog niet rond
Het complex was voor negen miljoen euro verzekerd, maar omdat alleen de hal is afgebrand blijft de teller van  het verzekeringsgeld voorlopig steken op de helft. Wel denkt de wethouder dat er geld is voor een tijdelijke hal. ‘Maar het gaat er om wat we gaan bouwen en wanneer. En we hebben haast omdat de verzekering daar ook termijnen aan stelt.’ 
De gemeenteraad praat de komende weken verder en hakt mogelijk op 22 juni de knoop door. De gemeente wil aan de overkanteen tijdelijke sporthal plaatsen, die na vijf jaar kan worden hergebruikt of doorverkocht. Over zeker vijf jaar zal dan pas de nieuwe Schelft klaar zijn, hoe die er ook uit gaat zien.

Lees hier alle berichten over de Schelft.

4 REACTIES

  1. Ze hebben teveel aan parkeerplaatsen uit gegeven en aan een Politie bureau wat al betaald was .Zo hou je niks over .

  2. Er is geld zat, dit is maatschappelijk zo onder de aandacht om het volk een beetje reuring te geven en wethouders die precedenten en gunningen kunnen afdwingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in