Horeca dreigt ten onder te gaan aan corona

Noordwijk – De horeca heeft het nog steeds moeilijk, zo laat het college van burgemeester en wethouders weten aan de raadsleden.

De sluiting van alle niet-noodzakelijke ondernemingen hakt er enorm in bij de Noordwijkse horeca. En er is weinig perspectief, aldus het college. De horeca probeert met thuisbezorgen en afhaalmaaltijden nog een beetje omzet te halen, maar de bodem van wat deze ondernemers zelf kunnen opvangen, is bereikt. Met name de hotellerie heeft een flinke klap gekregen van de maatregelen die in december zijn afgekondigd.

Enkele grote hotels hebben besloten hun deuren helemaal te sluiten om daarmee de verliezen te beperken. Bij hen die open zijn gebleven is de dekkingsgraad gedaald van (normaal eind december) 100 procent naar 10-15 procent. Zo’n dekkingsgraad is te laag om de lopende kosten te dekken.

9 REACTIES

  1. Als de Gemeente Noordwijk aangeeft dat de Horeca het moeilijk heeft waarom werken ze de Horeca in deze periode dan tegen ipv helpen? Waarom moeten de kraampjes op de boulevard (die er al 5 weken staan) nu plotseling worden weggehaald? Noemen ze dit steunen? Komt dit bij de Gemeente vandaan of zijn er nog steeds mensen die het leven van een horeca ondernemer zuur wil maken en hierover klachten indienen?

  2. Dit is precies wat globalisten willen…alles moet kapot..iedereen arm. De besmettingscijfers zijn nu een stuk lager dan in maart ondanks dat er 100x meer wordt getest…ennde maatrrgelen worden alleen maar strenger..deze week mogelijk spertijd erbij..voor een virus?? Hier zitten grotere machten achter…dit bepaald Rutte zo te zien niet zelf

    • Helemaal mee eens Gijs! Ongelofelijk dat er nog steeds mensen zijn, die niet zien hoe ernstig de situatie is, en allemaal deskundig over alles en nog wat schijnen te zijn, je zal binnen je familie/kennissenkring maar getroffen zijn door dit virus of werkzaam zijn binnen de gezondheidszorg waar je iedere dag weer wordt geconfronteerd met deze ellende, sterkte voor hen!

      • JAN. Ja ook mijn familie 2 stuks waren erdoor “getroffen” net zoals elk jaar..allebei tegen de 80 jaar..paar dagen griep en zweten..na 2 weken weer aan het werk en actief. Er zijn niet nog steeds mensen die zich niet laten misleiden, integendeel..er komen er steeds meer bij die zich niet in de maling laten nemen.

    • Nee ben nergens geweest. Maar ik ben gied geïnformeerd, ik kan dat iedereen aanraden voordat je zomaar oordeeld zonder enig inzicht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in