Bollenstreek – Uit onderzoek van UWV blijkt dat de horeca in de regio nog flink te kampen heeft met naweeën van de coronacrisis. Dit heeft vooral te maken met het vinden van personeel. Concurrentie uit andere sectoren trekt personeel uit de horeca weg.
Uit het onderzoek blijkt dat veel personeel door de coronacrisis de sector noodgedwongen heeft verlaten. Veel van dit personeel is inmiddels gewend aan regelmatigere werktijden en wil daardoor niet meer terug. In het 3e kwartaal van 2019 telde de horeca in Holland Rijnland zo’n 14.900 werknemers. Twee jaar later waren dat er 13.800, een daling van 7%. Landelijk was de daling met 4% kleiner.
Ik als oud horeca medewerker (tot voor de corona crisis) ben er 1 van.
Het is hard werken, met werkdagen van 10 uur wat niet uitzonderlijk is.
Het cao loon voor horecamedewerker is ook niet spectaculair. Avond en weekend toeslagen kennen ze niet in de horeca.
Maar je krijgt toch fooi? Dit is zeker geen verpot ( Cao loon horeca is nog steeds berekend met het idee dat je fooi krijgt. )
Ik kreeg ongeveer 1600 netto per maand.
fooi zo een 20 euro per week 38 uren contract = werkweek 50 uur= overuren moet je vrij voor nemen
Nu werk ik bij een plant-vermeerdering bedrijf … dus geen weekenden en avonden, geen (mega) lange werkdagen en aanzienlijk een beter salaris .