Horeca-ondernemers Bollenstreek zetten terras uit

Hillegom/Bollenstreek – De horeca-ondernemers zijn de strenge coronaregels zat. Dinsdag voeren ondernemers van 65 afdelingen van Koninklijke Horeca Nederland actie. Een van hen is café Zomerzorg in Hillegom, maar ook andere terrashouders in de Bollenstreek doen mee.

Zij zetten hun terrassen uit om te laten zien hoe in hun ogen zonder gezondheidsrisico bij hen kan worden genoten van het mooie weer. De terrassen worden afgezet met lint of andere barrières, zodat duidelijk is dat ze niet kunnen worden gebruikt. Zo willen de ondernemers voorkomen dat ze een boete krijgen van de gemeente of dat hun vergunning wordt ingetrokken.

Maar wel willen ze laten zien dat het water velen aan de lippen staat en dat de vergoedingen niet toereikend zijn om het verlies te compenseren. De inzet is dat het kabinet de horeca toestaat te heropenen.

5 REACTIES

  1. De Rutte &Co verschuilen zich achter de verkeerde modellen van hem OMT en wetenschappers met miljoenenbelangen die blijkbaar opeens de baas zijn van Nederland. En nu laten ze de verantwoordelijkheid opeens aan de burgemeesters en is deze opeens wel baas in eigen dorp of stad? Waarom is niemand benieuwd naar de mening van onze burgemeester Wendy Verkleij om op voorhand te vragen hoe zij hierin staat? Praat met elkaar, horecaondernemers moeten hun burgemeester gezamenlijk uitnodigen op hun terrassen om nogmaals te laten zien hoe het wél kan, informeer en overleg zodat je niet hoeft te wachten tot er 1 moedig Alfaaapje op de Grent stiekem zijn deurtje durft open te zetten in afwachting van allerlei onheil zoals 4000 euro bekeuring met machtig politieoptreden, strafblad en een persoonlijk verbod door de burgemeester om voor een periode helemaal niet meer open te mogen.

  2. Belachelijk, deze aandacht voor zitten en zuipen terwijl de zwembaden en de sportscholen niet open kunnen. De Heineken-lobby in aktie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in