Foto Google Streetview

Noordwijk – Horecaondernemers aan de Grent in Noordwijk hebben de actie ‘De Grent staat op’ ingetrokken na een gesprek met burgemeester Wendy Verkleij donderdagmiddag. De burgemeester was woensdag en donderdag niet bereikbaar voor commentaar over de actie, maar ging het gesprek aan met de ondernemers. Ze maakte zich “grote zorgen over de impact van de actie en er werd een grote toeloop verwacht met onwenselijke en risicovolle situaties”.

De burgemeester heeft in het gesprek aan de ondernemers laten weten dat als zij aanstaande zaterdagavond toch besluiten om na 22:00 uur open te blijven, ze erop kunnen rekenen dat er gehandhaafd wordt, waarbij boetes worden uitgereikt. Hoe hoog deze boetes zijn is niet bekend gemaakt.

“Het was een goed gesprek, met begrip en respect voor elkaars standpunten, waarbij de burgemeester heeft aangeven dat ze zich wil inzetten voor een beter perspectief voor de Noordwijkse nachthoreca”, zo staat in een reactie van de de gemeente Noordwijk. Wat dit perspectief is en wanneer dit er dan zou moeten zijn wordt niet bekend gemaakt.

Vanavond is er een extra veiligheidsberaad van de veiligheidsregio Hollands Midden waar de nachthoreca-actie besproken wordt. De burgemeester laat verder weten dat ze veel waardering heeft dat de ondernemers het gesprek zijn aangegaan en de actie intrekken.

1 REACTIE

  1. Als er begrip zou zijn zou er niet gehandhaaft moeten worden. Gun de mensen 1x die uitlaatklep na weer een jaar stress. Even de druk van de ketel zodat we het weer een paar weekjes uithouden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in