Noordwijk/Bollenstreek – Lokale huisartsen gaan de centrale GGD-priklocaties in de avonduren gebruiken om inwoners van de regio te vaccineren tegen corona. Zo kunnen zij meer mensen achter elkaar vaccineren.

Mensen die gevaccineerd zijn moeten na hun prik een kwartier op de vaccinatielocatie blijven. Dit om er zeker van te zijn dat iedereen zich goed voelt, voordat zij weer naar huis gaan. De huisartsen hebben vaak te weinig ruimte daarvoor. Zeker omdat de 1.5 meter aangehouden moet worden. Hierdoor kunnen zij relatief weinig mensen achter elkaar vaccineren. Door de huisartsen gebruik te laten maken van de zeven priklocaties van GGD Hollands Midden in de avonduren, wordt er optimaal gebruik gemaakt van de aanwezige faciliteiten.

Op dit moment is er in de Bollenstreek een samenwerking met huisartsen in Noordwijk. De GGD vaccineert van 08.00-15.30 uur en de huisartsen vaccineren van 16.30-20.30 uur. De huisartsen zijn verantwoordelijk voor het vaccinatieproces en zorgen zelf voor het benodigde personeel. De GGD zorgt voor locatie, beveiliging, coördinatie en schoonmaak.

3 REACTIES

  1. Kan niet wachten. Nou de vaccin,s nog. En daar wringt de schoen. We worden al veel te lang blij gemaakt met een dooie HAAGSE mus.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in