Huisjesmelkers in sociale woningen

Foto PB

Noordwijk – Hoeveel huurders van sociale woningen hebben één of meerdere huizen in bezit, die zij weer aan anderen verhuren? Op die vraag willen de politieke partijen VVD, DOEN! en CDA antwoord krijgen van het college.

In de landelijke media werd geschreven over deze praktijken van sociale huurders. Het college moet zorgen voor een overzicht van de huurders bij woningcorporaties Stek en/of Padua, die onroerendgoedeigenaren zijn. De politieke partijen vinden het heel onwenselijk dat, gelet op het grote tekort aan betaalbare huurwoningen in het sociale- en middensegment, mensen met één of meer koopwoningen op hun naam, een geschikte huurwoning voor mensen met een kleine(re) portemonnee bezet houden.

Ze vragen het college er bij Stek en Padua op aan te dringen dat zij actief controleren op deze vorm van fraude en dat zij in dat geval de huurcontracten beëindigen. De partijen willen ieder kwartaal hierover geïnformeerd worden.

3 REACTIES

  1. Is voor de buhne en de verkiezingen zijn in zicht aan het komen, want CDA en VVD wilden niet bouwen op Bronsgeest en nu naarstig op zoek om goede sier te maken? Daar was veel sociale bouw gepland.

  2. Dit is toch niet van vandaag op gisteren dit is al veel langer bekend .Dit zijn open deuren in trappen die iedere burger al wist .Ik ben het niet gouw eens met je Fritzie maar dit zijn weer verkiezing stunts .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in