Noordwijk – De dreigende dakloosheid van de 76-jarige mevrouw Alkemade heeft politieke vragen en een geldinzameling tot reactie gehad. Noordwijker John Gietelink haalde via Facebook zo’n 1400 euro op. De politieke partijen Lijst Salman Noordwijk en Puur hebben vragen gesteld die de partijen dinsdag tijdens een commissievergadering gaan stellen. De partijen willen binnen de privacyregels meer informatie over de zaak en Puur en Salman willen weten of er adequaat werk wordt gemaakt van het oplossen van het probleem. De gemeente liet eerder weten achter de schermen hard aan het werk te zijn. Ook de kerk is bezig met het vinden van een oplossing. Mevrouw Alkemade moet maandag haar huis uit omdat ze de huur niet meer kan betalen. Ze werd eerder verwezen naar de daklozenopvang in Leiden.

9 REACTIES

 1. Zover is het al gekomen in Noordwijk we horen alleen maar steun aan de onder nemers maar de gewonen mensen zoeken het maar uit er is geld zat als je ziet wat er allemaal word uit gegeven aan dingen waar je je van afvraagt is dat wel nodig .

  • Helaas is de steun aan ondernemers ook niet volledig voorelkaar Kees. Achter dit verhaal schuilt een groter Noordwijks probleem.

 2. Dag Kees – Niet alleen voor onze ondernemers doen we ons best. Ook voor de ‘gewonen’ mensen. De gemeente heeft in februari zelf contact gezocht met deze mevrouw om met haar en voor haar naar een oplossing te zoeken. We blijven ook de komende weken voor mevrouw bezig. Met vriendelijke groet, Ton van Heemst

 3. Maar beste Ton, wat dan precies? Ze wordt maandag al uit haar woning gezet? Dr komende weken? Dat is te laat…… er is hier sprake van urgentie!

 4. Als je in februari dit verhaal al weet het is nu zowat april dan werkt de ambtenaren molen toch wel langzaam .Maar ja het is maar een vrouw van 76 jaar niet interessant voor voor de meeste politici. Het is een grote schande dat dit zo lang moet duren .

 5. Nou mnr Heemst dat voor gewone mensen moet u maar achter wegen laten in ieder geval niet in de sociale sector kijk maar wat er de laatste tijd aan betaal bare huizen zijn gebouwd .Dit ligt ver onder het landelijke gemiddelde.Het kan ook niet anders want stek verkoopt de huizen die indertijd voor de sociale markt was Boerenburgerweg Duin park Calorama dus doe daar maar iets aan .Gr

 6. Zelfs in de VS onder Trump mochten mensen het afgelopen jaar niet uit hun huis worden gezet. Onmenselijk dit. Super dat mensen zijn gaan inzamelen. Deze mevrouw woonde misschien te duur, maar dat is al heel kang een probleem in Noordwijk. Voor ieder normaal mens. Het wordt een afschuwelijk dorp hier. Vol VVD stemmers, een VVD burgemeester en allerlei binnengeharkte miljonairs. Goed opletten met de volgende gemeenteraadsverkiezingen zou ik zeggen!!

 7. Er wordt door Lijst Salman schriftelijke vragen gesteld. Over wie? Eigen wethouder?
  Straks mag een sociale huisvestingverlener, die een nettobijdrager is aan de schatkist op kosten van de huurders, het probleem oplossen.
  Resultaat! Een falend bestuur en een gemeenteraad die er bijstaat en naar het blijkt ook geen controle heeft over het college!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in