Hillegom – Het gemeentelijke persbericht, dat Hillegom niet van plan is om alvast wijken van het aardgas af te halen, kwam als een schok voor GroenLinks-raadslid Dick van Egmond.

Hij wilde donderdagavond van wethouder Karin Hoekstra weten, wanneer de gemeenteraad dit besluit had genomen. Hoekstra moest erkennen, dat de raad zich hier inderdaad nog niet over had uitgesproken, maar dat ze is uitgegaan van eerdere uitspraken van een meerderheid van de raadsleden.

De Hillegomse raad had er op aangedrongen dat de warmtetransitie (het gasloos verwarmen van de woningen en bedrijven) ‘voor iedereen realistisch en betaalbaar moet zijn, met beschikbare en betrouwbare warmtebronnen’. Hoekstra: ,,Er zijn op dit moment geen alternatieve warmtebronnen voor Hillegom, dus de eerstkomende jaren halen we geen wijken van het gas af.’’

2 REACTIES

  1. Eindelijk een verstandige gemeente. Helemaal klaar met die “doordruk” politieke partijen die vinden dat iedereen van het gas af moet. Hoop dat veel gemeentes volgen, zodat ik ook de rest van mijn leven mij huis kan verwarmen en kan koken op gas ipv voor veel geld mijn huis moet gaan verbouwen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in