Foto: Wikepedia

Noordwijk – Sjaan van Kekeren houdt al vijf jaar verpauperde graven op de Algemene Begraafplaats in Noordwijk bij. Toen ontdekte ze namelijk 162 graven die niet werden bijgehouden. Formeel is dat de taak van de familie van de overledene. Iedere week ontdoet ze een paar graven van onkruid, soms zet ze er een paar plantjes bij. De steen laat ze ongemoeid. Tuin Extra sponsort haar voor 500 euro per jaar met vaste planten. Omdat onkruid steeds weer terug komt en ze vindt dat de begraafplaats een mooi monument moet blijven, zoekt ze hulp. Graag komt ze in contact met mensen met groene vingers die willen helpen. Haar mailadres is: [email protected].

2 REACTIES

  1. Hallo Sjaan ik las jou verhaal dat jij de graven netje bij houdt van mensen die het laten verpauperen , allereerst wil ik doorgegeven dat ik respect voor jou heb omdat jij dat vrijwilliger doet👏 , vindt het eigenlijk niet kunnen dat mensen/familieleden dat niet zelf bijhouden , of indien geen tijd niet door een derden laten doen !
    Is het misschien ook een optie om bv ook 1 of 2 x per jaar ook een vrijwilligers dag ( of dagdeel) te organiseren dat groep mensen mee doen, ik wil best meehelpen! Misschien zijn er ( nog meer) mensen/bedrijven die willen sponsoren, ik kan je helpen om op fb soort van op diverse pagina’s te helpen lobbyen ??
    Groetjes Monique Mourits

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in