Noordwijk – De Stichting Huurdersbelangen Noordwijk (SHN) zet geen handtekening onder de Prestatieafspraken. Hierin worden jaarlijks afspraken over sociale huurwoningen gemaakt tussen gemeente, Noordwijkse Woningstichting (NWS) en SHN.

De SHN heeft zich het afgelopen jaar meermaals uitgesproken tegen het schrappen van een groot deel van de bouwcapaciteit op Bronsgeest. De reactie van de gemeente hierop was steeds dat er andere bouwlocaties voor in de plaats zouden komen waardoor de beoogde bouw van 240 sociale huurwoningen geen vertraging zou oplopen. Nu blijkt dat alternatieven er óf niet zijn, onvoldoende woningen opleveren of pas veel later worden gerealiseerd. Het afgesproken aantal van 600 nieuwe woningen wordt in 2027 niet gehaald, aldus de SHN.

Met de grote woningnood voor sociale huurwoningen in Noordwijk is dit voor de SHN reden om de Prestatieafspraken niet te tekenen.

1 REACTIE

  1. Helemaal gelijk ze doen maar hier in Noordwijk als straks weer verkiezingen zijn wordt er weer van alle beloofd .Bollen grond de hele streek wordt volgebouwd met villa’s kijk maar weer aan de boeren kant dat is toch ook bollen grond CDA daar had je ook een mooie flat neer kunnen zetten in plaats van die absurd grote huizen .Maar naar de gewone mensen wordt niet geluisterd .De jongeren in Noordwijk willen ook wonen in betaalbare huizen we zijn niet allemaal miljonair. De groeten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in