Huuske: appartementen met “nul op de meter”

Voorhout – Woningcorporatie Stek uit Lisse bouwt dit najaar in Voorhout “Huuske van Hooghkamer”: 18 sociale huurappartementen die volledig energieneutraal zijn. Oplevering is in de zomer van 2018.

Deze zogenoemde ‘nul op de meter’-woningen zijn bestemd voor mensen met een maximaal inkomen tot de huurtoeslaggrens. Het gebouw heeft geen lift en de driekamerwoningen zijn compact met 65 m2 gebruiksoppervlakte. Stek speelt met de bouw in op de vraag naar kleinere, milieuvriendelijke en betaalbare woningen in Teylingen.

De huurprijs wordt €592,- per maand. In plaats van de normale energierekening betaalt elke bewoner straks een Energie Prestatie Vergoeding (EPV) aan Stek, maar deze is een stuk lager zijn dan de normale energierekening.

1 REACTIE

  1. Stek bouwt veel woningen in de sociale sector. Dat is primair de taak van het woningbedrijf.
    Sinds enige jaren is er een hele grote groep mensen die van de ene dag op de andere dag “SCHEEFWONERS” zijn. Die hebben hier niet om gevraagd en kunnen eigenlijk niet meer verhuizen naar een andere “sociale huurwoning”. Zij zijn gedoemd om tot hun dood in hun huidige huurwoning te blijven. Kopen gaat meestal ook niet vanwege alle extra kosten die erbij komen zoals een hole overlijdensrisicoverzekering, of moeten sneller aflossen of krijgen geen hypotheek omdat eigen geld te weinig is of ontbreekt.
    Voor deze mensen wordt er weinig tot niets gebouwd. Zeker de 55 plusser is hier de dupe van.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in