Warmond – Er is een kans dat het Historisch Genootschap Warmelda uit Warmond een permanent onderkomen voor exposities en tentoonstellingen krijgt in kasteel Huys te Warmont.

Volgens wethouder Arno van Kempen is een ruimte in het Huys te Warmont in beeld als onderkomen voor Warmelda, maar duurt dat nog even omdat het kasteel momenteel wordt gerestaureerd. Van Kempen deed zijn uitspraak in reactie op een motie van het CDA waarin het college werd gevraagd om eenmalig een bedrag van 5000 euro voor Warmelda beschikbaar te stellen. In tegenstelling tot de Historische Kring Voorhout en de Stichting Oud Sassenheim beschikt Warmelda niet over een door de gemeente Teylingen beschikbaar gesteld permanent onderkomen, en moet daardoor extra kosten maken als men ruimte wil huren. Om hieraan tegemoet te komen wilde het CDA dat de gemeente Warmelda eenmalig met 5000 euro zou steunen.

Trilokaal stelde voor dat Warmelda wellicht een onderkomen zou kunnen krijgen in het Huys te Warmont. Van Kempen had die locatie ook in gedachten, omdat er elders in Warmond geen mogelijkheden zijn. De wethouder liet weten dat niets Warmelda bovendien in de weg staat om in afwachting van permanente huisvesting een subsidie aan te vragen om de huidige extra kosten te dekken. Na deze opmerking van Van Kempen besloot het CDA de motie in te trekken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in