Iet Langeveld
Noordwijkerhout – In de Thuiswedstrijd is zondag 13 november om 21.00 uur kunstenares Iet Langeveld te gast. Iet is geboren in Noordwijkerhout en is opgegroeid in een gezin met vijf kinderen die bestaan uit alleen meisjes.
Ze woonden op het vrijstaande bollenbedrijf van haar ouders met een grote tuin eromheen met konijnen, geiten en andere dieren. Er was altijd wel iemand om mee buiten te spelen en voldoende vrijheid en ruimte om zich creatief te ontwikkelen. Tijdens een open atelierroute heeft ze haar partner, Wout Ruigrok, ontmoet en is nu een trotse moeder van drie dochters. Samen met Wout heeft ze voor De Oude School in Lisse een bouwvergunning gekoppeld aan een woonvergunning, waarna ze het gebouw geheel zelf hebben verbouwd om er te gaan wonen en werken.
Iet en Wout schilderen beiden, geven beiden schilderles en organiseren één keer per maand een koffieconcert met verschillende muzikale vriendengroepen in de voormalige gymzaal. Daarnaast zijn ze mooie samenwerkingen aangegaan met gelijkgestemden. Zo hebben ze ruimtes beschikbaar gesteld voor een keramiekatelier, kindercoaches en een ontmoetingsplek/ dagopvang voor mensen met dementie. Deze aflevering van de Thuiswedstrijd is zondag 13 november om 21.00 uur te beluisteren. De herhaling is de woensdag erna om 20.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in